Toneelgroep Explosief vzw mag eindelijk hun ding doen

Explosief vzw

Toneelgroep Explosief vzw uit Begijnendijk mag eindelijk hun voorstelling Kortjakje aan het publiek tonen. Anderhalf jaar lang mochten ook zij, door de coronamaatregelen, hun ding niet doen.

“Kortjakje is een vrolijke komedie waar jong en oud veel plezier aan zullen beleven (vanaf 6 jaar)”, luidt het bij de theatermakers. Huisschrijver en mede-regisseur Mario Galicia bedacht de voorstelling vorig jaar en verwerkte de toen geldende coronaregels in het verhaal. “Verschillende personages uit oude kinderliedjes zoeken tijdelijk onderdak in het nonnenklooster. De strenge regels van Moeder Overste zijn moeilijk vol te houden voor Kortjakje.”

Coronacrisis blijft impact hebben

De voorstellingen werden in 2020, tijdens de 2de lockdown, afgelast.  “We zijn terug, en Kortjakje mag eindelijk haar kuren verkopen, maar de coronacrisis blijft ons toch nog achtervolgen. Doordat nu veel uitgestelde feestjes en evenementen worden ingehaald, konden veel acteurs niet altijd mee repeteren. Toch is het gelukt om alle acteurs in heel korte tijd klaar te stomen. Het is een sterke ploeg. Het hielp ook dat we  vorig jaar al eens gerepeteerd hadden”,  zegt regisseur Karen Van Roie.

Door de coronamaatregelen konden de theatermakers dus lang hun ding niet doen en alle acteurs stonden dan ook te springen om mee te doen. “Een luxeprobleem wat ons alleen maar gelukkig maakt. Het bestuur besloot om met drie verschillende casts te werken. Dat zorgt voor meer repetities, zowel voor de regisseurs als voor sommige acteurs die in twee groepen meespelen, maar dat bleek geen probleem te zijn. Het is een drukke periode geweest maar iedereen had het er graag voor over”, besluit Karen.

Kortjakje is te zien op donderdag 4 november 20u, vrijdag 5 november 18u en 20u, en zaterdag 6 november om 14u, 16u, 18u en 20u. Toegang is 5 euro per persoon. De voorstelling duurt een uur. Reserveren kan via e-mail (reserveer@explosiefvzw.be). Meer info: www.explosiefvzw.be.

Lees meer over