Toneelgroep Explosief komt met nieuw online verhaal over hun Diva's

Diva's Explosief vzw Begijnendijk
Toneelgroep Explosief vzw in Begijnendijk wacht, net als alle anderen, nog altijd op een versoepeling van de coronamaatregelen zodat ze eindelijk een stuk kunnen opvoeren voor een live publiek. In afwachting komen ze regelmatig met een online alternatief en dat doen ze nu ook met de ‘Terugkeer van de Diva’s’, een show die iedereen gratis kan bekijken via hun online kanalen.

In maart al brachten ze, naar aanleiding van de heropening van de schoonheidssalons, de perfomance Diva’s. Enkele weken later moesten al die salons alweer dicht maar nu ze weer open zijn, vonden ze het bij de toneelgroep het ideale moment om een vervolg te breien aan het stuk van toen. “Deze keer smeken ze om perspectief, ook al weten ze niet precies wat dat woord betekent. Ons vorig filmpje kreeg heel veel positieve kritieken en dat motiveerde ons om een vervolg te maken” , zegt bestuurslid en regisseur Mario Galicia.

Net als vorige keer schreven de initiatiefnemers een lied en zong elke Diva haar deel in eigen kot in. In tegenstelling tot eerder mochten de acteurs nu wel samen voor de camera staan, weliswaar buiten, op veilige afstand en maar met drie tegelijk. Dat was een verademing”, blikt diva Nathalie tevreden terug op het gebeuren.

De actrisse baat zelf een schoonheidsinstituut uit en vond het idee dan ook net dat ietsje leuker dan de anderen. “Die diva-clipjes zorgden voor de nodige afleiding tussen alle heropeningen en sluitingen van het schoonheidssalon. Het was lollig om zelf een vervelende klant te mogen spelen in mijn eigen zaak.”

De mini-voorstellingen ‘Diva’s’ en ‘Diva’s – the sequel’ zijn gratis te bekijken op  het YouTube-kanaal van de vereniging en op hun website .

Lees meer over