Ruim 40 kinderen uit Verviers mogen gratis naar Planckendael, met dank aan Begijnendijkse raadsleden en anderen

Fred
Begijnendijks raadslid Fred De Keyser (Samen) komt, samen met collega’s Franciska De Cock (Leef) en Sam Mergaerts (N-VA) en Patricia Vermeulen en Anja De Roover van het feestcomité, met een origineel initatief. Op 11 september gaan ze met de kinderen uit Verviers, één van de recent getroffen steden in Wallonië door watersnood, een dag naar Planckendael om hen zo heel even alle ellende te laten vergeten. “Toen we er donderdag 2 september waren, kwamen we er een man tegen die ons vertelde dat hij alleen nog een Ipad en een zetel had, al de rest was weg”, vertelt De Keyser.

In totaal gaan ze meer dan 40 kinderen ophalen om ermee naar Planckendael te gaan. “Het gaat om kinderen van L’école du Centre, de samenwerking hierover met directeur Sabine Sai (cf. foto) was ook heel fijn. Verviers heeft ook een opvang voor kinderen wiens ouders zwaar te lijden hadden onder de watersnood en die nemen we ook mee. We gaan ze op 11 september ophalen met de gemeentelijke schoolbus. Toen ik Planckendael hierover contacteerde, waren ze meteen bereid om mee te werken en boden ze ons gratis inkom aan voor iedereen. Wij zorgen ook voor het eten die dag”, gaat Dekeyser verder.

Schepen Bart Soree staat volledig achter het initiatief. “Dit is een zeer mooi initiatief dat werd opgestart. Iedereen heeft de verschrikkelijke beelden uit Wallonië tijdens en na de ramp ondertussen gezien. Het opnieuw opbouwen en opkuisen zal spijtig genoeg veel tijd in beslag nemen. Voor jonge kinderen moet dit een traumatiserende ervaring zijn en een moeilijke periode staat hen ook nog de komende weken en maanden te wachten. De gemeente Begijnendijk wil deze kinderen een hart onder de riem steken met dit initiatief.  We hopen dat deze uitstap een steentje kan bijdragen om hen tenminste de kans te geven om hun gedachten even te kunnen verzetten en dat zij een dagje onbezorgd kunnen genieten.” 

Lees meer over