Roger Verduyckt zetelt voortaan als onafhankelijk raadslid

Het nieuws werd openbaar gemaakt door de partij in hun eindejaarsfolder.
In Begijnendijk maakt raadslid Roger Verduyckt geen lid meer uit van de fractie Samen. Hij zetelt voortaan in de gemeenteraad als onafhankelijk lid. "Bepaalde politieke standpunten wijken te veel af van deze van de partij", luidt het in de eindejaarsfolder van de partij. Verduyckt neemt wel het voorzitterschap van de gemeenteraad over van David Dupont die van Verduyckt het ambt van schepen van Openbare Werken overneemt. Dat laatste heeft niets te maken met de beslissing want was eerder al zo afgesproken. 

Aan onze collega's van Het Nieuwsblad laat Verduyckt weten dat het niet zijn persoonlijke keuze is maar dat hij verder liever niet wil reageren.

Verduyckt is het oudste raadslid in de gemeenteraad en in 1977 startte hij de partij MGB op, later vervoegde hij de rangen van Samen waarvoor hij dus ook schepen was, in totaal was hij dat 15 jaar lang en hij droeg ook 3 jaar de burgemeesterssjaal. 

Na de recentste verkiezingen was het sowieso al voorzien dat hij, na drie jaar, voorzitter zou worden van de gemeenteraad en niet langer schepen.

Ook voorzitter van Samen Fred De Keyser wil niet uitgebreid reageren op het nieuws. "Zoals vermeld in de folder bedanken wij Roger voor zijn jaren inzet maar de standpunten van Verduyckt wijken te veel af dan die van de partij."

Lees meer over