Nieuwe inwoners worden in Begijnendijk in de kerk verwelkomd

onthaal nieuwe inwoners
Zaterdagochtend werden de nieuwe inwoners van Begijnendijk met een uitgebreid ontbijt verwelkomd. Dit gebeurde voor het eerst in de Sint-Luciakerk waar de erediensten ook in de toekomst nog zullen afgewisseld worden met evenementen van andere aard. 

Begijnendijk telt jaarlijks enkele honderdtallen nieuwe inwoners. Om deze nieuwkomers op gepaste wijze te verwelkomen, organiseerde het gemeente bestuur op zaterdag 16 oktober opnieuw de ‘Dag van de Nieuwe Inwoner’. Bevolkingsregisters werden uitgepluisd, 450 uitnodigingen verstuurd en uiteindelijk hebben op zaterdag 136 nieuwe inwoners hun opwachting gemaakt in de Sint-Luciakerk te Begijnendijk waar hen een uitgebreid ontbijt wachtte.

Het was voor het eerst dat de gemeente dit onthaalmoment in de kerk organiseerde. "Aangezien het niet op een coronaveilige manier georganiseerd kon worden in de normale zaal gingen we op zoek naar een alternatief", aldus burgemeester Bert Ceulemans (Samen). "We vonden deze in een samenwerking met de kerk. De stoelen werden opzij geschoven en nu kunnen we onze inwoners bovendien in een heel mooi en bijzonder decor ontvangen." Na de ontvangst werd de kerk weer in ere hersteld want op zondag werd er opnieuw een eredienst georganiseerd.

Na het ontbijt en het welkomstwoord konden de nieuwe inwoners op een ontspannen manier kennismaken met de mandatarissen en de diensten om de gemeente beter te leren kennen. “We zijn tevreden dat we de mensen die de voorbije twee jaar deze bijzondere, boeiende gemeente als woonplaats kozen opnieuw kunnen uitnodigen om kennis te maken. Hopelijk voelen zij zich snel thuis en dit zowel in de gemeente als in het rijke verengingsleven dat de gemeente kent.” zegt Maggie Thielemans (Samen), schepen van burgerzaken.

onthaal nieuwe inwoners
onthaal nieuwe inwoners

Lees meer over