Nele ruimt samen met haar twee jonge kinderen zwerfvuil

nele ruimt zwerfvuil
Nele Van Rompuy ruimt samen met haar kindjes Lennie (8) en Olivia (6) het zwerfvuil op dat ze vinden in de speeltuin van Begijnendijk. Nele hoopt op die manier andere bezoekers twee keer te laten nadenken alvorens ze hun afval zomaar op de grond smijten.


Sinds 1 maart is Nele samen met haar kinderen Lennie en Olivia vanuit Booischot naar Begijnendijk verhuisd. Aangezien ze niet zo ver van de speeltuin wonen, vindt men hen daar sindsdien geregeld. Maar behalve de speeltuigen, viel bij het 8-jarige zoontje Lennie vooral het zwerfvuil op dat er altijd op de grond ligt op. "Hij vroeg mij op een bepaald moment spontaan om dat maar eens op te ruimen", vertelt mama Nele. "En zo is de bal aan het rollen geraakt."

Wanneer mama Nele haar adres in het gemeentehuis ging wijzigen, vroeg ze meteen ook of er vuilzakken ter beschikking werden gesteld aan zwerfvuilruimers. "Plots was ik een mooimaker", gaat ze verder. "Eerst een document ingevuld en achteraf grijpstokken, vuilzakken, fluo hestje, handschoen en nog meer ter beschikking gesteld gekregen."

Sinds vorige week zijn ze actief aan de slag als zwerfvuilruimers. "De kindjes doen enthousiast mee", vertelt ze. "We combineren dit dan ook met een wandeling en/of een bezoek aan de speeltuin."

Twee keer zijn hebben ze intussen de speeltuin opgeruimd, één keer ook het raam. "We vinden vooral veel verpakkingen, blikjes, mondmaskers en peuken", aldus nog Nele. "Ik laat de kindjes wel alleen de grijpstokken gebruiken, dit vinden ze ook het fijnst."

Nele hoopt met haar actie ook beetje te kunnen sensibiliseren. "Als de mensen beseffen dat de gewone burger zich inspant om alles proper te houden denken ze misschien eens twee keer na voor ze iets op de grond smijten.", besluit ze wijs. 

Lees meer over