Kerstlichtparade van tractors gaat dan toch niet door

Kerstparade

De jaarlijkse Tractor-kerstlichtparade, zeg maar een stoet van tractors die allemaal versierd zijn met lampjes en baden in een kerstsfeer, gaat dan toch niet door. Het even stond gepland op 11 december maar de organiserende Landelijke Gilde Werchter heeft dan toch beslist om het gebeuren af te gelasten. Voorzitter Maurice Van Den Eynde is teleurgesteld maar zag geen andere optie. “We kunnen onmogelijk voldoen aan de coronamaatregelen.”

Het zou de 10de editie worden en de stoet zou van Werchter richting Tremelo, Baal en Betekom trekken om dan terug te keren naar Werchter. De organisatoren rekenden, net zoals andere jaren, op zo’n 1000 kijklustigen voor de optocht van de verlichte tractors, precies daar wringt nu het schoentje. “Met de stijgende coronacijfers, ook bij de kinderen in de basisscholen, en de toenemende coronamaatregelen is het echt niet haalbaar. We overschrijden sowieso de vooropgestelde 400 mensen en we kunnen moeilijk de straten gaan afsluiten. Het is ook onbegonnen werk om iedereen te controleren op het bezit van een Covid Safe Pas”, legt de voorzitter uit. 

Hij hoopt alvast volgend jaar te kunnen uitpakken met een nieuwe editie. “In het begin deden er dertig tractors mee, dat aantal verdubbelde snel en ik denk dat we nu zo’n 150 deelnemers zouden hebben gehad. Ik hoop dat die volgend jaar allemaal opnieuw inschrijven zodat we het kunnen goedmaken.”

De foto bovenaan is van de Landelijke Gilde Werchter. 

Lees meer over