Infomoment over beleid inzake trage wegen in Begijnendijk

Trage wegen
Op woensdag 19 januari 2022 organiseert de gemeente Begijnendijk een infomoment om hun visie op het trage wegen beleid toe te lichten. Afspraak om 20 uur in GBS De Puzzel.

In zitting van de gemeenteraad van 30 september 2021 werd het beleidskader, dat werd opgesteld in samenwerking met Trage Wegen vzw, voorlopig vastgesteld, het openbaar onderzoek loopt van 3 januari tot en met 1 februari 2022. 

"Het nieuwe Gemeentewegendecreet ,dat inging in september 2019, geeft lokale besturen meer zeggingskracht over hun gemeentewegen, waartoe ook de trage wegen behoren. Het decreet legt de nadruk op zachte mobiliteit door te focussen op een veilig wegennet en de uitbouw van een fijnmazig netwerk aan trage wegen. De opmaak van een beleidskader is een decretale mogelijkheid voor lokale besturen om deze doelstellingen te realiseren", luidt het op de website van de gemeente. 

Tijdens het openbaar onderzoek kan je reacties of opmerkingen op het beleidsplan indienen. Dat doe je ter attentie van het college van burgemeester en schepenen, Kerkplein 5, 3130 Begijnendijk. Naast een brief kan je dit ook doen door een e-mail naar omgeving@begijnendijk.be. J

Meer informatie vind je online via deze link

Lees meer over