Huisnummers schitteren in Begijnendijk

nieuwe huisnummers
Om werk te maken van een veiligere leefomgeving en een duidelijk, uniform systeem voor de huisnummers van de woningen krijgt iedere woning in Begijnendijk een reflecterend huisnummer. Het plaatsen van deze nieuwe huisnummers is verplicht en kan zelfs beboet worden indien het niet gebeurt.

De gemeente wil reflecterende huisnummers om de bereikbaarheid van de inwoners te verhogen. "De tijdwinst die hierdoor gerealiseerd wordt, kan van levensbelang zijn", zo luidt het. "Zo vinden de hulpdiensten meestal eenvoudig de straat, maar moeilijker de juiste woning. Dit zeker in afgelegen gebieden en in het donker of bij slecht weer. In geval van nood kan elke extra seconde die een huisarts, ziekenwagen of brandweer nodig heeft om te zoeken naar een adres immers een seconde te veel zijn. Daarnaast is het voor vele postbodes en pakjesdiensten niet altijd vanzelfsprekend om snel het juiste adres te vinden. Nieuwe personeelsleden van Bpost kunnen hierdoor eenvoudiger hun ronde doen, waardoor het verkeerd bussen en de daarbij aansluitende problemen maximaal vermeden worden."

Ook verenigingen zouden gebaat zijn bij deze nummers. "Leden van verenigingen die moeten bussen, zijn meestal vrijwilligers die veel tijd steken in het ronddragen van geadresseerd drukwerk voor allerlei aankondigingen", aldus nog de gemeente. "Op deze manier steunt het bestuur alle vrijwilligers die zich willen inzetten voor hun vereniging. Tenslotte worden ook bezoekers die niet vertrouwd zijn met de omgeving geholpen."

Iedere woning moet nog dit jaar over een reflecterend huisnummer beschikken. Inwoners van een gezinswoning en ondernemers met een handelszaak kunnen het reflecterend huisnummer vanaf 3 mei tot en met 31 mei 2021 afhalen. Tijdens de maanden mei, juni en juli 2021 krijgt men de nodige tijd om het reflecterend huisnummer te plaatsen. Nadien volgen controles om te kijken het werd opgehangen. Is dit niet het geval, ontvangt men in augustus een brief ter herinnering. Indien het huisnummer niet of niet conform de richtlijnen opgehangen, kan dit geverbaliseerd worden.

 De reflecterende huisnummers van de inwoners van Begijnendijk liggen klaar in Huis Spiessens, gelegen naast het gemeentehuis. Inwoners van Betekom moeten het gaan halen Sportcentrum De Tumkens te Betekom.

Lees meer over