Gemeente helpt kookploeg chiro uit de nood en zorgt voor een tent

Chiro Betekom
De chiro van Betekom kreeg van de gemeente een extra tent omdat ze op hun kampplaats in Hechtel af te rekenen kregen met regen en de kookploeg geen bescherming had. Intussen kunnen ook zij droog genieten van hun eten (cf. foto).

De Betekomse chiro is op kamp in het Limburgse Hechtel-Eksel waar ze verblijven op 2 verschillende locaties (40 ouderen op één, de anderen, 146 mensen, elders). 

"De gemeente voorzag tenten om in te slapen, onze keuken is groot maar had maar een klein afdak. Het begon  zaterdag nogal hard te regenen zodat het moeilijk werd om in openlucht te koken en te eten", vertelt Nancy Van Waelderen van de keukenploeg. 

Lees verder onder de foto.

Kookploeg heeft nu ook een tent
Foto's: kookploeg Chiro Betekom

Geen reden tot paniek

Ze belden dan maar naar de gemeentelijke verantwoordelijken en die zorgden voor een extra tent. "Op die manier zitten wij nu ook droog, een hele grote dank je wel want we konden koken en zelf ook eten zonder nat te worden. Ouders moeten zich geen zorgen maken, het regende wel fel maar het was geen zondvloed of zo. Iedereen is veilig en amuseert zich nog steeds."

Lees meer over