Frans en Jenny zijn 60 jaar getrouwd: "Zo speciaal is dat toch niet"

Frans en Jenny

Frans Wijns (81) en Jenny Willems (79) uit Begijnendijk delen al 60 jaar lief en leed, zondag vierden ze hun diamanten huwelijk. “Zelfs de burgemeester kwam ons feliciteren. Ons geheim? Wij hadden gewoon geen tijd om ruzie te maken”, zeggen ze lachend in koor.

Jenny en Frans kennen elkaar al sinds hun tienerjaren. “Frans was 18, ik 15. Ik werkte toen in het café van mijn ouders, De Jordaan, en Frans kwam daar regelmatig een pint pakken. In die tijd had ik er nog geen oogje op hoor, dat kwam pas veel later”, herinnert Jenny zich.

De vonk sprong later toch over en de twee werden een paar. “Op mijn 19de ging ik naar het leger maar in het begin kwam ik nog regelmatig naar huis. Op mijn 21ste moest ik naar Duitsland verhuizen en Jenny is meteen mee vertrokken.

Lees verder onder de foto. 

Frans en Jenny
Frans en Jenny zijn al 60 jaar getrouwd: "We hadden geen tijd om ruzie te maken."

58 jaar in een en hetzelfde huis

Later keerde het koppel terug naar ons land, waar ze intussen al 58 jaar wonen. “Altijd in hetzelfde huis, we zijn nooit verhuisd. Onze buren zijn een beetje familie geworden.”

In België ging Frans in een fabriek werken in Vilvoorde, zijn vrouw was huismoeder. “Niet alleen zorgde ze voor haar blinde vader maar ook voor haar jongste broer die 17 jaar jonger was. Die heeft zelfs nog een tijdje bij ons ingewoond.”

Het koppel kreeg drie kinderen, 2 zonen en een dochter. “Intussen hebben we 6 kleinkinderen en 4 achterkleinkinderen. Dat is best een grote maar ook gezellige familie (lacht).”

Ook Frans en Jenny moesten die familie lang missen door de coronamaatregelen. “De kleinkinderen kwamen wel eens wuiven aan het raam maar dat is toch anders. Normaal komt hier veel volk over de vloer. We zijn al blij dat we afgelopen zondag onze huwelijksverjaardag konden en mochten vieren. Door het coronabeestje moesten de tafels wel ver uit mekaar staan maar dat namen we er graag bij. “Ik ben best fier op het feit dat de burgemeester ons een cadeautje bezorgde, waaronder lekkere chocolade en we kregen ook een brief van de Koninklijke familie”, vertelt Frans terwijl hij ons trots de bijgeleverde medaille en oorkonde laat zien.

Lees verder onder de foto 

Frans en Jenny
Trots op brief van Koninklijke Familie en oorkonde

Zo speciaal is dat niet

Ze mogen dan wel genoten hebben van hun dagje maar eigenlijk vinden de twee 60 jaar huwelijk nu ook weer niet zo’n geweldige prestatie. “Zo speciaal vinden we dat niet hoor. We hebben het altijd goed met elkaar kunnen vinden, we hadden eigenlijk geen tijd om ruzie te maken. Vroeger gingen we regelmatig op reis, nu zijn we beiden een beetje op de sukkel en blijven we liever thuis. Laten we hopen dat we er nog een aantal jaren bij kunnen doen en van mekaar kunnen blijven genieten want dat is toch het belangrijkste he.”