Explosie op bovenverdieping in huis in Begijnendijk, bewoner afgevoerd naar ziekenhuis

gasontploffing
In een woning in de Puttestraat 126 in Begijnendijk was er, woensdag 6 oktober, een ontploffing op de bovenverdieping. De bewoner, die daar aan het werk was, werd met brandwonden overgebracht naar het ziekenhuis. De brandweer kwam massaal ter plaatse. Wat de precieze oorzaak is, moet blijken uit het onderzoek maar wellicht heeft het te maken met isolatiewerken aan het dak.

Het incident deed zich voor in de voormiddag. De bewoners hadden blijkbaar recent hun huis gerestaureerd en vorige week werd er nog een nieuw dak op de woning gelegd. De bewoner was nu bezig met het isoleren van dat dak met isolatieschuim en wellicht hebben er zich hierdoor giftige dampen in de ruimte verspreid. Die zorgden er , op een of andere manier voor, dat er zich een explosie voordeed. Of dit nu te wijten is aan de dampen zelf of aan het effect op de gas- en verwarmingsketel, die er ook aanwezig waren, moet nog blijken. 

De man moest met brandwonden worden afgevoerd naar het UZ-ziekenhuis. Zijn vrouw geraakte niet gewond maar was wel in shock, zij werd door de familie opgevangen. 

De brandweer kwam massaal ter plaatse maar moest niet blussen aangezien er geen brand uitbrak. De brandweerlui maakten wel een gat in het dak om de ruimte maximaal te ventileren. Van buitenaf is er weinig schade merkbaar, het dak werd ook niet weggeblazen, maar er zou wel veel materiële - en rookschade binnen zijn, zo zeggen brandweerlui die in de woning hulp boden. 

De brandweer is nog ter plaatse en een expert zal ter plaatse komen om een stand van zaken op te maken. Of de woning al dan niet onbewoonbaar is, moet nog blijken, net als de precieze oorzaak want ook hiernaar volgt er een onderzoek. 

De Puttestraat werd gedeeltelijk afgesloten. 

Lees meer over