Burgemeester Ceulemans hangt als eerste nieuw reflecterend huisnummer voor de deur

Nieuw huisnummer ophangen in Begijnendijk
In Begijnendijk kunnen inwoners vanaf vandaag hun nieuwe reflecterende huisnummers afhalen. Iedereen met een eigen woning of handelszaak is verplicht dit te doen. Biurgemeester Bert Ceulemans (Samen) hing als eerste zijn nieuw huisnummer voor de deur.

De nieuwe reflecterende huisnummers moeten ervoor zorgen dat hulpverleners en anderen makkelijker hun weg vinden, ook als het donker is. 

De nieuwe huisnummers kunnen worden afgehaald tot en met 31 mei, inwoners van Begijnendijk kunnen dat doen in Huis Spiessens, naast het gemeentehuis, en die van Betekom moeten naar het sportcentrum De Tumkens om hun exemplaar af te halen. 

Iedereen krijgt tot eind juli de tijd om het nieuwe huisnummer aan te brengen, daarna volgen er controles en eventueel een herinneringsbrief in augustus. Zij die er dan nog geen gevolg aan geven riskeren een boete, net als inwoners die het huisnummer niet conform de richtlijnen ophangen. 

"Hulpdiensten verliezen te vaak kostbare tijd om het juiste adres te vinden tijdens een interventie. Reflecterende huisnummers zal hen helpen zodat ze sneller kunnen tussenkomen bij een noodgeval, dat lijkt mij belangrijker genoeg om het ook bij jou thuis op te hangen", besluit Ceulemans.

Lees meer over