Begijnendijk maakt zich klaar voor strengere veiligheidsmaatregelen

16 november 2021 | 16u45 | Gepost door connyjuste@yahoo.com
coronavirus
Net als dit het geval is voor veel andere gemeentes, wordt ook Begijnendijk hard door het coronavirus getroffen. Zo werden er onder meer op 13 november, op één dag thuis, 12 nieuwe bestemmingen vastgesteld. Er dringen zich dan ook volgens burgemeester Bert Ceulemans (Samen) strengere veiligheidsmaatregelen op.  

In afwachting van de beslissingen die het Overlegcomité morgen zal bekend maken, worden in Begijnendijk alvast al enkele voorzorgsmaatregelen getroffen. "In eerste instantie zullen we het thuiswerken voor de gemeentelijke diensten terug opvoeren", aldus de burgemeester. "We zijn daar ook nooit echt van afgestapt. Momenteel is dit voor max 50% mogelijk, dit percentage zal binnenkort worden opgedreven." 

Daarnaast namen tal van organisaties al zelf de beslissingen om verschillende activiteiten te annuleren. Dit was onder meer het geval voor de 90's fuif die ten voordele van Kom Op Tegen Kanker was georganiseerd, de Afterworkparty van de N-VA en het mosselfeest van MGB. ".Het gaat hier steeds om spontane acties, beslissingen die de organisatoren om veiligheidsredenen zelf hebben genomen", aldus de burgemeester. 

Vandaag besliste het gemeentebestuur ook om het jaarlijkse jubilarissenfeest, dat eind november stond geagendeerd, te annuleren. '"Eigenlijk wilden we dan de jubilarissen van de afgelopen twee jaar vieren", verduidelijk de burgemeester. "Want ook vorig jaar is het niet kunnen doorgaan. Maar ook nu hebben we om veiligheidsredenen beslist het te annuleren."'

Het gemeentebestuur bekijkt morgen, na het Overlegcomité, welke bijkomende maatregelen nog nodig zijn. "De cijfers zijn te slecht", besluit hij. "Er moet zeker ook van hogerhand een beslissing worden genomen."

Lees meer over