Begijnendijk komt met plan van aanpak voor drinkwaterproblemen

28 mei 2021 | 14u22 | Gepost door connyjuste@yahoo.com
bruin water Begijnendijk
De problemen met het drinkwater geraken in Begijnendijk maar niet opgelost. Vorige week doken er opnieuw foto’s (cf. bovenstaand) op sociale media op van inwoners waarbij het kraantjeswater bruin kleurde. De Watergroep komt nu met een plan van aanpak, zo blijkt uit een bericht op de website van de gemeente.

De Watergroep gaat het volledige waterleidingnet zeer grondig spoelen en inwoners zouden hier geen hinder van mogen ondervinden. In een aantal uitzonderlijke gevallen (bijvoorbeeld de Aarschotsesteenweg) zal er echter wel een impact zijn voor de omwonenden. De Watergroep stuurt nog een informatiebrief naar de betrokkenen. 

Daarnaast vraagt de gemeente om in ieder geval problemen te melden aan De Watergroep  en dit via het storingsformulier op www.dewatergroep.be of telefonisch via 02/238.96.99 (24/7 bereikbaar).

Vanaf maandag 31 mei zijn er ook professionele staal kits beschikbaar, die kan je ophalen bij het technisch bureau ( 016/53.66.61) van de gemeente. Op die manier kan je zelf een waterstaal nemen en De Watergroep haalt die dan bij de gemeente op.

Lees meer over