Begijnendijk blijft het moeilijk hebben, op één dag 34 extra besmettingen

Coronatest

Het blijft slechte coronaresultaten regenen in Begijnendijk. Op woensdag 17 november waren er opnieuw 25 nieuwe besmettingen in de gemeente en op donderdag kwamen er daar nog eens 34 bij. Voldoende reden om de crisiscel samen te roepen.

De voorbije dagen blijft de teller in de gemeente maar omhoog gaan. Tussen 12 en 18 november waren er maar liefst 124 mensen die positief hebben getest, in de voorbije maand waren er dat meer dan 200.

Burgemeester Bert Ceulemans (Samen) beseft de ernst van de situatie. “Vrijdag 19 november zaten we samen met de crisiscel om de situatie te bespreken. We willen de bevolking echt sensibiliseren en aandringen op de ernst van de situatie. Anderzijds willen we even afwachten en kijken wat het effect is van de federale maatregelen.”

Iets doen

Hoe dan ook beseft de burgervader dat er iets moet gebeuren om de stijgende tendens in te dijken. “Er zit geen lijn in de besmettingen en het gaat om allerlei mensen, ongeacht hun leeftijd of locatie.”

Ceulemans wil alvast geen politiestaat creëren en hoopt op het gezonde verstand van eenieder. “Sowieso vragen we iedereen om activiteiten zoveel mogelijk buiten te organiseren en alle verenigingen wijzen we nogmaals op de geldende maatregelen. Ik merk dat velen al bepaalde events uitstellen. De politie controleerde onlangs de horeca op het gebruik van de covid safe pass en daar troffen ze geen overtredingen aan, dat stemt mij alvast positief.”

Lees meer over