Batterijen rotonde Betekom voltooid verleden tijd

Rotonde Duracell Betekom Aarschot
De rotonde van Betekom/Aarschot zal nooit meer hetzelfde zijn. De batterijen die dit punt een extra dimensie gaven zijn weg en keren niet terug.

Velen zullen ze missen, maar het is definitief: de batterijen van de rotonde op de grens van Betekom en Aarschot zijn weg. Het referentiepunt voor velen is weg en daar doen heel wat verhalen over. Toen de eerste bekendmaking werd gedaan van het vernieuwen van deze rotonde waren er geruchten dat Duracell de batterijen ging weghalen en in de tuin van een politica uit Begijnendijk die bij de batterijenfabrikant werkt zou plaatsen. Dat bleek later een hoax.

Daarna gingen de geruchten dat Duracell een nieuw kunstwerk ging laten maken tegen de afwerking van de herinrichting van de rotonde. Maar ook dit blijkt niet te kloppen. De realiteit is dat ze verdwijnen en ze niet terugkeren, noch dat een andere versie zou in de plaats komen. 

Als reden wordt aangehaald dat Duracell de maandelijkse onkostenvergoeding voor het onderhoud van deze rotonde niet meer wil betalen. Maar de belangrijkste reden is echter te vinden bij het Agentschap Wegen en Verkeer. Hier wil men af van kunstwerken en beplantingen op het eiland van de rotondes. De visie geldt daar dat de eilanden 'doorkijkbaar' moeten zijn voor extra veiligheid. Een stelling die al wel enige discussie teweeg bracht, maar het zal alvast in Betekom/Aarschot zo worden, ook al zullen velen de trouwe blik van de Duracell-batterijen missen.

Lees meer over