Wegenwerken N10 in Rillaar en Scherpenheuvel uitgesteld

Spoordijk bijna klaar voor verkeer
n overleg met de gemeenten Aarschot en Scherpenheuvel-Zichem heeft Wegen en Verkeer de planning van haar werken op de Diestsesteenweg/Basilieklaan (N10) aangepast. Normaal gezien zou er vanaf eind juni gewerkt worden. Die timing schuift op: in augustus wordt een week gewerkt op de Basilieklaan in Scherpenheuvel, tussen de rotonde en de Oude Tiensebaan. Het stuk tussen de Oude Tiensebaan en centrum Rillaar wordt pas volgend jaar aangepakt.

Vanaf eind juni zou er normaal gezien enkele weken gewerkt worden op de verbinding tussen Scherpenheuvel en Rillaar. Omdat de aanpak en fasering van de werken nog niet zeker waren, zou het niet meer gelukt zijn om de handelszaken en bewoners in de werfzone op tijd te informeren. Daarom besliste Wegen en Verkeer samen met de gemeenten om de werken uit te stellen. Om ze niet te laten overlappen met de heraanleg van de bekende rotonde op de grens van Aarschot en Betekom (R25), die in augustus start, wordt een deel van de werken zelfs opgeschoven naar volgend jaar. 


Basilieklaan

In augustus werkt Wegen en Verkeer een week op de Basilieklaan (N10) op grondgebied Scherpenheuvel-Zichem, van de rotonde in het centrum tot net voorbij het kruispunt met de Oude Tiensebaan. Dit stuk wordt tijdens de werken afgesloten voor doorgaand verkeer, dat een omleiding moet volgen. Bewoners en handelaars kunnen, op enkele specifieke tijdstippen na, wel bijna altijd met de wagen tot aan hun woning of handelszaak geraken. Ruim voor de start van de werken krijgt iedereen nog een brief in de bus met de exacte timing en meer informatie over de hinder.  

Volgend jaar werken in Rillaar

Het andere stuk van de N10 - tussen de Oude Tiensebaan en het centrum van Rillaar - wordt pas volgend jaar aangepakt. Een startdatum is er nog niet, maar de algemene principes zijn dezelfde als in Scherpenheuvel: het doorgaand verkeer moet omrijden, plaatselijk verkeer blijft bijna altijd mogelijk. 

Rijcomfort

Wegen en Verkeer geeft de N10 een grondige opknapbeurt tussen Rillaar en Scherpenheuvel. Op sommige stukken krijgt de rijweg een volledig nieuwe asfaltlaag, elders zorgt een beschermende laag ervoor dat de rijweg in goede staat blijft. Ook de fietspaden worden aangepakt. Met deze ingrepen gaat het rijcomfort, zowel voor fietsers als automobilisten, er stevig op vooruit. 

Lees meer over