Verkeershinder verschuift op Ring Aarschot

11 maart 2021 | 12u21 | Gepost door redobra@telenet.be
Ringwerken Aarschot
Vanaf 22 maart schuift de werfzone op en start fase 2 van de werken op de Ring in Aarschot. Er wordt vanaf dan tot midden mei gewerkt in de zone van het kruispunt met de Nijverheidslaan tot aan de Liersesteenweg (N10).

Vanaf 22 maart komt de volgende fase van de herinrichting van de R25 in beeld. De toplaag en onderlaag asfalt worden dan opgebroken tussen de Nijverheidslaan en de Kleine Mechelsebaan. De onderlaag en toplaag asfalt worden vernieuwd en er worden wegmarkeringen aangebracht.

Tegelijk worden de nieuwe betonnen greppels, nieuwe fietspaden, grachten en kopmuren geplaatst.Ter hoogte van de Liersesteenweg worden er over een afstand van ongeveer 200 meter nieuwe rioleringsbuizen geplaatst.

Hinder en impact voor het verkeer en de omgeving 

De verkeerssituatie wijzigt op enkele vlakken en er zal daardoor heel wat hinder zijn voor alle verkeer vanaf 22 maart 2021:

·Verkeer vanuit de Nijverheidslaan richting de Liersesteenweg is niet mogelijk. Doorgaand (zwaar) verkeer dat van Betekom of de E314 komt en richting de Liersesteenweg wil rijden (of richting de handelszaken en bedrijven langs de werfzone van fase 2 en in de Kleine Mechelsebaan), wordt omgeleid via de E314 en afrit 23 Tielt-Winge. De Nieuwlandlaand en de Nijverheidslaan blijven voor plaatselijk verkeer komende van de E314 of Betekom wel altijd toegankelijk, maar ter hoogte van de Duracell-fabriek is er dus geen verdere doorgang richting de Liersesteenweg.

·Komende van de Liersesteenweg richting de Nijverheidslaan zal er wel altijd eenrichtingsverkeer mogelijk zijn. Dat verkeer moet wel verplicht linksaf de Nijverheidslaan inslaan, rechtdoor rijden richting de rotonde is niet mogelijk.

·De zone waarin er tijdens fase 1 gewerkt werd, is enkel bereikbaar voor plaatselijk verkeer (leveranciers, klanten, werknemers van de handelaars) via de rotonde. Omdat de rijweg tussen het kruispunt met de Betekomsesteenweg en het kruispunt met de Nijverheidslaan voorlopig enkel afgewerkt is tot en met de onderlaag asfalt kan deze zone nog niet worden opengesteld voor al het doorgaande verkeer.

·De rotonde blijft open voor verkeer van en naar Betekom.

·De huidige situatie ter hoogte van de Gaston Geenslaan, waarbij enkel verkeer de straat kan inrijden vanop de R25 en opnieuw weg moet rijden via de Leuvensesteenweg (N19) blijft tot het einde van fase 2, midden mei, ingesteld.

Eind mei twee nachten asfalteringswerken

Na afloop van fase 2 zal er gedurende twee nachten geasfalteerd (aanbrengen van de toplaag) worden op de Ter Heidelaan over de volledige zone tussen de Betekomsesteenweg en de Liersesteenweg. Zodra geweten is wanneer die weersgevoelige werken precies doorgaan en wat dat betekent naar hinder en impact toe, zal hierover gecommuniceerd worden.

Meer info of vragen?

Meer informatie over het project vindt u op de website www.wegenenverkeer.be/terheidelaan. U kan er zich ook inschrijven op de digitale nieuwsbrief om steeds het laatste nieuws over de voortgang van de werken te krijgen. Specifieke vragen over de werken mogen ook steeds naar het mailadres bereikbaar-vlbr@wegenenverkeer.be worden gestuurd.

 

Lees meer over