Verdachten van overval op prostituee geïdentificeerd

Man op hoofd geslagen met pistool
De recherche van PZ Aarschot heeft vorige week twee verdachten gearresteerd van een diefstal met geweld op en aanranding van een escortedame in Langdorp op 23 december 2019.

Eén van de mannen had op die dag een afspraakje geregeld met de vrouw in de woning van haar vriend in Langdorp. Toen de vrouw rond middernacht de deur opende, werd ze meteen overmeesterd door twee mannen die gemaskerd en gewapend waren. Onder bedreiging van de wapens, moest het slachtoffer aanwijzen waar haar geld lag. Ze werd tijdens de overval ook aangerand. De daders gingen lopen wanneer ze geluid uit de garage hoorden komen, waar de vriend van de vrouw zich schuilhield. Uit de woning waren volgens de slachtoffers 800 euro cash geld, een laptop en juwelen verdwenen.

De recherche van PZ Aarschot kwam door uitgebreid onderzoek een 21-jarige Nederlander, die momenteel in Sint-Truiden woont, op het spoor als verdachte. Hij werd geseind door de onderzoeksrechter en politiediensten troffen hem op 16 november 2020 in Hasselt aan. Verder onderzoek leidde naar zijn vermoedelijke kompaan, een 27-jarige man uit Tessenderlo.

Beide mannen werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Leuven. De 21-jarige man uit Sint-Truiden werd aangehouden. Hij ontkent betrokkenheid bij de feiten. De raadkamer bevestigde afgelopen vrijdag 20 november 2020 zijn aanhouding. De 27-jarige verdachte uit Tessenderlo bekende zijn aandeel en werd vrijgelaten onder voorwaarden door de onderzoeksrechter.

Lees meer over