Van versmalde rijstroken naar een nieuwe spitsstrook

aanleg spitsstrook
Om de fileproblemen tussen Herent en Aarschot op de E314 op te lossen, legt het Agentschap Wegen en Verkeer een spitsstrook aan. Dit moet voor een vlottere verkeersdoorstroming zorgen. Deze maand beginnen ze aan de voorbereidende werkzaamheden, waardoor men er over over versmalde rijstroken moet rijden.

Dit is text

De as Brussel-Leuven krijgt veel verkeer te verwerken. In 2010, 2013 en 2014 breidde AWV de verkeerscapaciteit al gevoelig uit met een spitsstrook tussen Sterrebeek en Bertem en weefstroken tussen Heverlee en Wilsele. Sindsdien verloopt de avondspits op de E40 vlotter. Maar op de E314 blijven er hardnekkige fileproblemen tussen Herent en Aarschot. Voor een maximaal effect op de verkeersdoorstroming is een spitsstrook nodig van vóór het viaduct tot helemaal in Aarschot. Op dat punt heeft het meeste verkeer ’s avonds de E314 heeft verlaten.

Midden maart start Wegen en Verkeer met de eerste werken in het kader van de aanleg de spitsstrook. Tussen het op- en afrittencomplex van Wilsele/Kessel-Lo (nr. 20) en het complex van Aarschot (nr. 22) worden pechhavens aangelegd en portieken geplaatst over de snelweg. Daarna wordt de spitsstrook zelf aangelegd. Volgens de huidige planning kan de spitsstrook opengesteld worden in het najaar van 2021.

Lees meer over