Unieke samenwerking voor asieldieren

Inge Pauwels Toscanzahoeve
In de regio wordt een unieke samenwerking tussen de Toscanzahoeve, de Zorghoeve VZW en Therapiedier VZW aangegaan.

Steeds vaker zitten asielen overvol, zeker nu door de coronacrisis. Mensen kopen jonge dieren omdat ze nu tijd denken te hebben, of omdat ze nu veel thuis zijn. Soms valt de zorg nogal tegen en belanden de dieren al snel in een asiel. Gelukkig zijn er heel wat organisaties die zich blijven inzetten voor het welzijn van die (en andere) dieren. Zo ook vzw De Zorghoeve in Kortenaken en Toscanzahoeve in Aarschot. Elk op hun eigen manier werken zij mee aan de toekomst van adoptie -en opvangdieren.

De Zorghoeve is een uniek asiel waar gezelschapsdieren en boerderijdieren in een gemoedelijke sfeer worden opgevangen. Heel het team streeft ernaar om zoveel mogelijk dieren een goede thuis te bezorgen. De dieren aan het juiste gezin of aan de juiste mensen matchen staat voorop om te voorkomen dat ze snel terug in het asiel terecht komen.

“Om de slaagkans van een goede match te vinden nog te verhogen stellen wij graag onze expertise ter beschikking.” zegt Inge Pauwels, zaakvoerder van Toscanzahoeve. “Door gedragstesten uit te voeren, en dieren heel gericht te (her)trainen wordt het voor de mensen van De Zorghoeve gemakkelijker om dieren te plaatsen.”.

De Toscanzahoeve is gelegen in Aarschot en zaakvoeder Inge Pauwels is een autoriteit op gebied van dierengedrag -en trainen. Een ideale combinatie dus met De Zorghoeve. Bovendien zijn er heel wat  dieren die worden opgevangen in De Zorghoeve ook geschikt om opgeleid te worden tot officieel therapiedier. Daarvoor werd ook een samenwerking met vzw Therapiedier opgezet. 

Dankzij dit netwerk kunnen dieren sneller gekoppeld worden aan de juiste nieuwe eigenaar, krijgen zij tot dan een topverzorging -en training en vinden zij een mandje of een stal waar ze de rest van hun leven kunnen blijven. Drie maal succes dus. 

Wil je meer weten over deze samenwerking? Surf dan snel naar www.toscanzahoeve.bewww.therapiedier.be of www.de-zorghoeve-vzw.com

 

Lees meer over