Tweede en derde kleuterklas van basisschool Zonnedorp dicht tot maandag 10 mei

Basisschool Zonnedorp
Breaking
De oudste kleuters van basisschool Zonnedorp in Aarschot blijven in quarantaine, 82 kleuters werden getest en er kwam hierdoor één extra besmetting aan het licht.

Vorige zondag moesten de kleuters en hun leerkrachten in quarantaine nadat twee kleuters uit één en hetzelfde gezin besmet bleken door het Covid-19 virus. Omdat ook in de basisschool van het Sancta-Maria Instituut een aantal kinderen besmet bleken, besliste de directie, in samenspraak met burgemeester Gwendolyn Rutten (Open Vld), om alle kleuters en hun juffen maandag te laten testen en de kleuterschool preventief te sluiten tot en met dinsdag. Aan de ouders werd gevraagd om hun kinderen in quarantaine te houden.

Uit de resultaten van de testen blijkt nu dat één extra kleuter besmet geraakte waardoor er nu dus 3 kinderen besmet zijn. De crisiscel heeft daarop beslist om de oudste kleuters verder in quarantaine te houden tot en met maandag 10 mei, tot dan blijven de 2de en 3de kleuterklas gesloten. Aangezien er bij de instappers en in de 1ste kleuterklas niemand besmet is, kunnen die kinderen vanaf woensdag 5 mei weer naar school.

Alle betrokken leerkrachten hebben negatief getest en kunnen vanaf morgen weer aan het werk, zij moeten later nog en bijkomende test afleggen om het negatief resultaat te bevestigen. 

Leerkrachten en ouders zijn intussen al op de hoogte gebracht.  

Lees meer over