Twee weken werk in Rillaar en Scherpenheuvel voor meer rijcomfort fietsers en auto's

Wegenwerken Rillaar-Scherpenheuvel
Eind juni en begin juli werkt Wegen en Verkeer op de N10 (Diestsesteenweg, Mannenberg/Basilieklaan) tussen Rillaar en Scherpenheuvel. Het doel is om zowel fietsers als bestuurders van auto's meer wegcomfort te bieden.

Eind juni moet er rekening gehouden worden met verkeershinder op de N10 tussen Rillaar en Scherpenheuvel. Dan zijn er werken gepland. “De fiets wint aan populariteit en dat is een boost die ik verder wil stimuleren. Daarom zet ik volop in op veilige en comfortabele fietspaden maar dat vraagt de nodige investeringen. Zowel het fietspad als de rijweg krijgen een grondig onderhoud over een afstand van bijna 5 kilometer", zegt Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken (Open VLD). 

Rijweg en fietspaden
“Tussen woonzorgcentrum Sint-Jozef in Rillaar en de rotonde in het centrum van Scherpenheuvel krijgt de N10 een opknapbeurt”, zegt Lydia Peeters. Op sommige stukken krijgt de rijweg een volledig nieuwe asfaltlaag. Elders moet dan weer een beschermende laag ervoor zorgen dat de rijweg in goede staat blijft. Ook de fietspaden worden opgeknapt. Het fietspad in rood asfalt richting Scherpenheuvel is nog in relatief goede staat en wordt waar nodig hersteld. “Het betonnen fietspad richting Aarschot wordt over de volledige afstand opnieuw netjes gelijk gemaakt. Met deze ingrepen gaat het rijcomfort, zowel voor fietsers als automobilisten, er stevig op vooruit”, zegt minister Peeters. 

Verkeer omgeleid
De werken duren volgens de huidige planning twee weken, van maandag 28 juni tot vrijdag 9 juli. Van 28 tot 30 juni wordt gewerkt tussen het kruispunt met de Oude Tiensebaan en het centrum van Scherpenheuvel. Van donderdag 1 tot vrijdag 9 juli is het gedeelte tussen het woonzorgcentrum in Rillaar en de Oude Tiensebaan aan de beurt. De zone waarin de werken bezig zijn, wordt telkens volledig afgesloten. Zowel auto’s als fietsers moeten een omleiding volgen. De huizen in de werfzone zullen ook tijdelijk niet bereikbaar zijn met de wagen. Bewoners ontvangen voor de werken nog een brief met concrete informatie over de hinder.

Lees meer over