Stijn Kolacny brengt klassieke muziek naar Cristal Open Air maar dan net anders

Stijn Kolacny
Stijn Kolacny, de helft van de Kolacny Brothers, komt op 15 augustus naar de Cristal Open Air Arena in Aarschot met een eigen programma. Hij brengt er een multimedia-concert waarbij hij muziek combineert met video en persoonlijke brieven die hij aan een aantal mensen schreef in zijn omgeving. “Het wordt een intiem gebeuren.”

Onder de noemer Klassiek Revisited speelt Stijn zelf piano en laat hij zich verder begeleiden door vier strijkers en een gitarist. “Die laatste speelde ook al met de Blackbox Revalation. Toen ik hem over mijn plan vertelde was hij meteen enthousiast, ook al had hij nog nooit samengewerkt met strijkers (lacht). De muziek wordt verder subtiel ondersteund door live elektronica, sfeervolle videoprojecties en een intieme lichtshow. Ik schreef dus ook een aantal teksten en die werden geredigeerd door Standaard journaliste Eva Berghmans en geïllustreerd door Cindy Van Briel. Het wordt dus een combinatie van allerlei verschillende expressiemiddelen die, al zeg ik het zelf, samenvloeien tot één mooi geheel”, legt Stijn uit.

Op zoek naar de relevantie van klassieke muziek

Met de show wil de artiest op zoek gaan naar de relevantie van klassieke muziek, anno 2021. “We brengen post-klassieke herinterpretaties van bekende stukken zoals De Vier Jaargetijden van Vivaldi, dat Max Richter hercomponeerde of The Chopin Project, een nocturne van Fréderic Chopin met nieuw gecomponeerde melancholische strijkerspartijen van Olaf Arnalds of de Suites voor cello van Johann Sebastian Bach, herwerkt door Peter Gregson.”

Lees verder onder de foto.

Stijn Kolacny
Strijkers en een gitarist begeleiden Stijn tijdens het optreden. Foto: Stijn Kolacny

2000 mensen zagen show al in plaats van 70 in coronatijden

Eigenlijk wilde Stijn vorig jaar al met de show komen maar door de coronamaatregelen ging het toen niet door. “We hebben het toen één keer opgevoerd. Het publiek bestond uit zes mensen, met name de regisseur en de cameramensen want we hebben het toen gestreamd. Uiteindelijk bereikten we op die manier wel 2000 mensen, hadden we het in die periode met publiek gedaan mochten er 70 mensen aanwezig zijn in de voorziene zaal. Ik ben blij dat nu eindelijk voor een echt publiek kan en kijk er naar uit.”

Lees verder onder de foto.

Stijn Kolacny
De show brengt een combinatie van intieme belichting, videoprojecties, persoonlijke boodschappen en natuurlijk muziek. Foto: Stijn Kolacny.

Praktisch

Tickets kosten 20 euro en kan je online bestellen via https://apps.ticketmatic.com/widgets/gasthuis/addtickets?event=794015270777#!/addtickets. Het concert begint om 20 uur op zondag 15 augustus.

Recent spraken we met Stijn ook over zijn favoriete vakantiebestemmingen en – belevingen. Dat relaas kan u via deze link lezen.

Lees meer over