Stad Aarschot wil 'Sport- en speelpleinen Bekaf' overnemen

Speelplein Bekaf
De stad Aarschot heeft haar zinnen gezet op de speeltuin van Bekaf en stuurt aan op een overdracht vanuit het bisdom. Deze laatste echter toont hierin maar matige interesse.

Als het van de stad afhangt wordt de alom bekende speeltuin van Bekaf openbaar domein. De stad is reeds lang in onderhandeling met de huidige eigenaar, het bisdom. Maar volgens schepen van Omgeving, Bert Van der Auwera (Open VLD) komt er maar weinig schot in de zaak. "We zijn al een hele tijd in onderhandeling. Hopelijk komt er snel verlossend nieuws vanuit Mechelen. Het zou een goede zaak zijn voor onze kinderen. Deze speeltuin heeft al tientallen jaren vele kinderen kunnen gelukkig maken. Laat ons dan ook zorgen dat dit ook zo kan blijven", zegt Van der Auwera.

De overdracht zou een goede oplossing zijn voor het behoud van de speeltuin. Momenteel moet de vzw Sport- en Speelpleinen Bekaf een hoge huurkost maandelijks neerleggen. Daar komt nog eens bij dat hen ook een claim van 20.000 euro boven het hoofd hangt. Dit bedrag werd immers maandag 7 juni geëist door de FOD Economie omdat de vzw geen gevolg had gegeven aan de opmerkingen die voor enkele speeltoestellen waren geuit en aanpassingen waren opgelegd. De vzw had zelf een controleorgaan alle speeltuigen laten checken op veiligheid en dat bleek in orde. De controledienst van de FOD Economie ging hiermee echter niet akkoord en eist dus die hoge claim. 

Lees meer over