Stad Aarschot trakteert op frietjes

Frietjes van aardappeloverschotten van boer Bernard
De stad Aarschot trakteert haar inwoners op gratis frietjes. In het recentste stadsmagazine, dat in het weekend werd verdeeld, staan drie frietbonnen.

Met die bonnen kunnen inwoners op de nationale feestdag gratis frieten afhalen. Elke bon is goed voor een middelgrote portie met een saus naar keuze. “Voor vele landgenoten is de nationale feestdag pas geslaagd als er Belgische frietjes op het menu staan. Ook als stadsbestuur vinden we dat een pak frieten niet mag ontbreken”, legt burgemeester Gwendolyn Rutten (Open Vld) uit.

Het stadsmagazine ziet er voortaan trouwens iets anders uit. “We fristen de vormgeving op en gaven het de nieuwe naam Arend. Een krachtig woord met een sterke symboliek voor onze stad”, gaat Rutten verder.

9 frituren doen mee

Voor de actie kan de stad rekenen op de medewerking van verschillende frituren in Aarschot en deelgemeenten. “Op woensdag 21 juli zullen de Aarschottenaren, tussen 16 en 22 uur, bij 9 frituren terechtkunnen om hun frietbonnen in te ruilen. Daar zijn we dankbaar voor”, besluit schepen van Economie Bert Van der Auwera.

In het stadsmagazine staan acht frituren vermeld maar intussen zijn het er negen, met name Bij Luc & An (Bekaflaan 9, Aarschot), De Friterie (Schoonderbukenweg 76, Aarschot), Peter’s Frietkot (Statieplein 18, Aarschot), Frituur Unikamp (Diestsesteenweg 53,  Aarschot), Frutcity (Leuvensestraat, Aarschot), ’t Patatje (Schaluin 109, Aarschot), Frituur Het Dorp (Senatorlaan 68, Langdorp), ’t Rond Punt (Diestsesteenweg 160, Rillaar) en Frituur Gijmelhof (Gijmelsesteenweg, Gijmel).

Ook de vermelde openingsuren in het magazine zijn intussen achterhaald want je kan er dus terecht tussen 16 en 22 uur en niet van 12 tot 22 uur. 

Lees meer over