Stad Aarschot komt tussen in waterpreventieve maatregelen

24 April 2020 | 10u18 | Gepost door redactie
Stad Aarschot komt tussen in waterpreventieve maatregelen
De provincie Vlaams-Brabant kent een subsidie toe voor de uitvoering van waterpreventieve maatregelen om bestaande gebouwen, die al te kampen kregen met wateroverlast, te beschermen tegen wateroverlast. De subsidie bedraagt 75% van de bewezen kosten, met een maximum van: 7.500 euro voor een bewoonde woning of een pand dat in gebruik is voor beroepsdoeleinden. 10.000 […]
Het bericht Stad Aarschot komt tussen in waterpreventieve maatregelen verscheen eerst op Leuven Actueel.

De provincie Vlaams-Brabant kent een subsidie toe voor de uitvoering van waterpreventieve maatregelen om bestaande gebouwen, die al te kampen kregen met wateroverlast, te beschermen tegen wateroverlast. De subsidie bedraagt 75% van de bewezen kosten, met een maximum van:

7.500 euro voor een bewoonde woning of een pand dat in gebruik is voor beroepsdoeleinden.
10.000 euro voor een gebouw in collectief gebruik.
Wie
Ben je eigenaar, mede-eigenaar of huurder van een bewoonde woning, een gebouw in collectief gebruik of een gebouw dat je beroepsmatig gebruikt?
En
Ligt dit gebouw in één van de gebieden in Vlaams-Brabant die de deputatie heeft aangeduid als prioritaire projectgebieden voor waterpreventie?

Daarbovenop besliste de stad Aarschot om ook 15% terug te betalen van waterpreventieve maatregelen. Daardoor worden de uitgaven voor waterpreventieve maatregelen voor 90% terugbetaald.

Het bericht Stad Aarschot komt tussen in waterpreventieve maatregelen verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over