Sinterklaas kruipt weer op de bus en Aarschot gaat voor grootste sint-tekening van het land

18 november 2021 | 18u30 | Gepost door redobra@telenet.be
Sint met de dubbeldekker op stap
De kogel is door de kerk. Het wordt terug een rondrit door Groot-Aarschot voor de Sint en zijn pieten.

Nog maar pas riepen we op om nog snel in te schrijven voor het bezoek van de Sint op de Grote Markt, heel wat kinderen deden dat ook, of we moeten u melden dat het feest op de Grote Markt niet doorgaat, wellicht onnodig om te zeggen waarom niet.

“Aanvankelijk zou Sinterklaas zaterdag met de trein aankomen in onze stad om nadien de kinderen te ontvangen op een sint-feest op de Grote Markt. Voor dit sint-feest werden tijdsloten voorzien uit veiligheid en die waren intussen ook volgeboekt. Maar door de sterk stijgende coronacijfers is het niet verantwoord  om het sint-feest in deze vorm te laten doorgaan. We vinden het uiteraard jammer dat we die 600 ingeschreven kinderen moeten teleurstellen. Mààr, het staat wel vast dat ze de Sint zaterdag in Aarschot zullen zien", legt burgemeester Gwendolyn Rutten (Open Vld)  uit. 

Grootste tekening van het land is streefdoel

Alle kinderen van Aarschot en de deelgemeenten zullen de Sint en zijn 11-tal Pieten kunnen spotten wanneer ze met hun bus het Aarschotse grondgebied doorkruisen. “Vorig jaar hebben we al bewezen dat zo’n doortocht met de bus een heel leuk, maar vooral veilig alternatief is, voor de intrede van Sinterklaas en dat voor alle kinderen van onze stad”, gaat Rutten verder 

De route van de doortocht wordt vanaf vrijdagmiddag 19 november bekendgemaakt via de website en de Facebookpagina van de stad.

De recordpoging  van de grootste sint-tekening blijft behouden. "We streven samen met alle kinderen van de Aarschotse scholen naar het record van de grootste tekening. Via de scholen werden al heel wat Sint-tekeningen verzameld. Wie er nog eentje wil bezorgen, kan dit op zaterdag 20 en zondag 21 november via de postbussen op de Grote Markt en aan de kerken in Gelrode, Langdorp, Gijmel, Wolfsdonk, Rillaar en Ourodenberg. Nadien kan het ook nog tot begin december via de scholen of het stadhuis. Wij verzamelen alle tekeningen en leggen ze netjes naast elkaar in de Gasthuiskapel. Hopelijk kunnen we tijdens een livestream op maandag 6 december bekendmaken dat alle kindjes van Aarschot samen de grootste Sint-tekening van het land maakten", besluit de burgemeester. 

De goede man zal in hoogst eigen persoon komen kijken of het record is behaald, net voor hij terug naar Spanje vertrekt.

Lees meer over