RWL Sport lanceert ‘Youth Academy Make Your Move’

Chris Rely en Gert Bauwens van RWL Sport (Aarschot)
RWL Sport, de fusiegroep van de voetbalclubs uit Rillaar, Wolfsdonk en Langdorp pakken uit met grootse toekomstplannen. Ze willen een interprovinciale ploeg opstarten en roept geïnteresseerde spelers op. Tegelijk zetten ze in op jeugd met hun project ‘Youth Academy: Make Your Move’.

RWL Sport speelt nu al 12 seizoenen provinciaal voetbal en wil vanaf het seizoen 2022-2023 met interprovinciaal (IP) voetbal aan de slag gaan. Maar tegelijk blijft het aanbieden van regionaal voetbal voor hen nog steeds een belangrijk punt. 

Om de eigen jeugd nog een betere omkadering te geven en te groeien in hun ontwikkeling, werd er een kunstgrasveld aangelegd. Dit zorgt er voor dat de spelers in de beste condities kunnen trainen en wedstrijden spelen. Dat de jeugd hier kansen krijgt in de eerste elftallen blijkt uit de goede doorstroming van de jeugd naar de herenploegen. Het heren B elftal bestaat voor 100% uit eigen opgeleide jeugdspelers met een gemiddelde leeftijd van 18 à 19 jaar. De heren A ploeg bestaat voor 80% uit eigen opgeleide jeugdspelers.

Toekomst

“Maar RWL Sport wil verder doorgroeien naar IP voetbal waardoor we ons ook richten naar externe jeugdspelers die hun kans willen grijpen om op een hoger niveau te gaan voetballen. Wie hierin interesse heeft kan steeds contact opnemen met chris.rely@rwlsport.be. Er kan dan afgesproken worden om eens deel te nemen aan een testtraining”, zegt Chris Rely, AVJO RWL Sport. 

Als extra initiatief zal bij RWL Sport en dit vanaf zondag 19 september 2021 hun nieuw project, de ‘Youth Academy: Make Your Move’ van start gaan met de techniektraining volgens de zandlopermethode. Hierbij wordt eigenlijk een oude voetbalopleiding in een volledig nieuw jasje gestoken, volledig afgestemd op leeftijd, niveau en beleving. RWL Sport brengt dit als primeur uit. 

“We gaan spelers leren voetballen door te voetballen, niet door te jongleren of door loopladders of hoepels te lopen of alleen maar af te ronden op doel. We gaan spelers leren voetballen in vereenvoudigde spelsituaties en door zelf echt doelpunten te scoren en te voorkomen. Dus oefeningen voetbalecht of wedstrijdecht”, zegt Gert Bauwens van RWL Sport.

Bekijk ook de aankondiging op MNM

Foto: v.l.n.r. Chris Rely en Gert Bauwens

Lees meer over