Rotonde Elisabethlaan Aarschot krijgt nieuw laagje

30 juni 2021 | 17u15 | Gepost door redobra@telenet.be
Spoordijk bijna klaar voor verkeer
Aanstaande vrijdag 2 juli vernieuwt een aannemer in opdracht van de stad Aarschot de toplaag asfalt van de rotonde van de Elisabethlaan en de Pastoor Dergentlaan. De rotonde wordt tijdens de werken volledig afgesloten. Er geldt die dag een omleiding via de omliggende straten.

Een nieuwe toplaag moet voor veiliger verkeer zorgen. Dat is de reden ook waarom de rotonde wordt aangepakt.“De asfaltlaag van de rotonde is vandaag in slechte staat. Vooral op warme dagen zorgt dit voor een onveilig gevoel op de rijweg. Daarom laten we aanstaande vrijdag de toplaag van de rotonde vernieuwen in functie van de veiligheid", zegt burgemeester Gwendolyn Rutten (Open VLD). Op vrijdag 2 juli zal de aannemer eerst het bestaande wegdek van de rotonde affrezen, vervolgens opnieuw asfalteren en tot slot de nieuwe markeringen aanbrengen.

Omleidingen

Door de werken wordt de rotonde op vrijdag 2 juli vanaf 5 uur ’s ochtends tot het einde van de werken afgesloten voor alle verkeer. De aannemer zet een duidelijke omleiding uit voor het verkeer tussen de Ring en het centrum. De omleiding verloopt in beide richtingen via de Astridlaan en de Leopoldlaan, waar er een parkeerverbod geldt vanaf donderdagavond. Het zwaar verkeer wordt omgeleid via de Ring. Opgelet: asfaltwerken zijn weersgevoelig. De planning kan dus nog wijzigen.

Lokale herstellingen en slemlaag Elisabethlaan

“De week nadien, op vrijdag 9 juli, wordt de aansluiting van de Schaluinevest met de Elisabethlaan gemaakt”, zegt schepen van Openbare Werken Gerry Vranken (Open VLD). “Deze werken vormen een onderdeel van de vernieuwing van het kruispunt met het Schaluin. Dezelfde aannemer zal dan ook lokale herstellingen uitvoeren op de Elisabethlaan, tussen de Schoolstraat en de ovonde (ter hoogte van café De Knoet), aan de kant van het Sint-Jozefscollege. Stukken van de rijweg worden gefreesd en in asfalt vernieuwd. Het verkeer zal dan in één richting kunnen passeren, naar de Ring. In de loop van de eerste weken van augustus plaatsen we vervolgens een slemlaag over de volledige breedte van de Elisabethlaan, tussen de Schoolstraat en café De Knoet."

Een slemslaag is een soort van bescherming voor asfaltverhardingen die in de loop van de jaren poreus zijn geworden. De plaatsing ervan neemt slechts enkele dagen in beslag. Tegelijk worden ook de fietspaden breder gemarkeerd. "Zodra we hiervoor een concrete startdatum hebben, communiceren we hier nog verder over", zegt Vranken.

Voorlopige oplossing

“De werken die we de komende weken en begin augustus in de Elisabethlaan uitvoeren, vormen een voorlopige en tussentijdse oplossing, in afwachting van een grondige herinrichting van de Elisabethlaan. Die vernieuwing is voor binnen enkele jaren. Daarom nemen we nu al tijdelijke maatregelen in functie van de veiligheid en het comfort. De Elisabethlaan is immers een belangrijke verkeersader, in het bijzonder voor onze schoolgaande jeugd”, besluit burgemeester Gwendolyn Rutten.

Lees meer over