Rootstown cinema combineert film, een optreden en een veiling van 2 schilderijen

Rootstown cinema
Team Rootstown, het roots-boekingsagentschap uit Gijmel, organiseert op 26 oktober, in samenwerking met CC Het Gasthuis, nu al voor de 8ste keer Rootstown Cinema, zeg maar een combinatie van cinema en een optreden van één van de acts uit de Rootstown-stal. Deze keer staat er tussen de film en het optreden ook nog een veiling op het programma.

De films, die de organisatoren elk jaar selecteren zijn telkens muziekgerelateerd, dit jaren kozen ze voor Walk The Line en voor de muziek zakt Amerikaans folkzanger Matt Horan naar Aarschot af.

Walk The line (2005) is een film over het leven van de Amerikaanse zanger Johnny Cash en zijn huwelijk met June Carter, remember de hit Jackson die ze samen zongen. Acteur Joaquin Phoenix kroop in de huid van Cash en tegenspeelter Reese Witherspoon zette destijds een sterke Carter neer, zij kreeg voor haar rol trouwens een Academy Award.

In de film vanzelfsprekend heel wat muziek, regisseur James Mangold ensceneerde diverse concerten, opnames en repetities en Witherspoon en Phoenix leerden er speciaal voor zingen en gitaar en autoharp spelen.

Lees verder onder de foto. 

Matt Horan
Folkzanger Matt Horan zorgt na de film voor de muziek. Foto: Rootstown

Matt Horan stelt nieuwe cd voor en komt met eigen project

De Amerikaanse folkzanger Matt Horan mag na de film zijn project American Folk Singer voorstellen en meteen ook zijn nieuw album Tears From the Mountain. “Hierin neemt hij de luisteraar mee op een reis door de Appalachen in de VS, met een intiem en persoonlijk geluid. Oprechte muziek die steunt op het absolute minimum, uitsluitend afhankelijk van vocale stijl en akoestische instrumenten zoals de banjo en gitaar”, zegt mede-organisator en de man achter Rootstown Kurt De Bont. “Horan bracht als kind tijd door in de Smokey Mountains in North Carolina. Dat is waar hij verliefd werd op bergmuziek en zijn obsessie begon met het hoog eenzame geluid, een zeer hoge en nostalgische vocale stijl die de pijn en de moeilijkheden die men doorstaat om in de bergen te leven, overbrengt.”

Wie meer over de man wil weten, kan terecht op zijn website, http://www.matthoranmusic.com/

Lees verder onder de foto. 

René schilderij Cash
Twee schilderijen van kunstenaar René worden tussen de film en het optreden geveild.

Deze keer ook een veiling

Naast de films en de optredens worden er tijdens deze 8ste editie ook 2 Johnny Cash schilderijen schilderijen van René, een lokale creatieveling, geveild. “In volle coronatijden rakelde zijn liefde voor de schilderkunst weer op en bracht hij een aantal van zijn muzikale helden op doek, met zelfs al een tentoonstelling eerder dit jaar in Aarschot.”

Tickets, waarmee je ook kan deelnemen aan de veiling, kan je bestellen via de onderstaande link:

https://www.hetgasthuis.be/voorstelling/2981/rootstown-cinema-het-gasthuis

Lees meer over