Politie houdt stiptheidsactie in Aarschot met lange files tot gevolg

18 november 2021 | 10u18 | Gepost door redobra@telenet.be
Politie controleert alle voertuigen
Wie donderdagochtend 18 november van Aarschot richting E314 of richting Tielt-Winge moest kwam in een gigantische file terecht. De oorzaak bleek een actie van de politievakbonden die haar leden hadden opgeroepen om controleacties op te zetten. Heel wat mensen zullen allicht te laat op school of werk gekomen zijn. 

Wie op donderdagochtend 18 november zich per auto op de westelijke ring begaf heeft brute pech gehad. Op het spitsuur voor vertrek naar het werk en school hield de politie van Aarschot er een alcoholcontrole. Het gevolg was een gigantische file.

De autobestuurders konden er niet mee lachen en zagen hun aankomsttijd op het werk tot zelfs anderhalf uur oplopen. De protesterende vakbondsmensen met hun groene, rode, blauwe en witte vlaggen, op diverse plekken langs de file opgesteld, maakten bij de automobilisten nog meer frustratie los.

"Ik begrijp dat de politiemensen willen protesteren voor een hoger loon, maar op deze wijze gijzelen ze mensen. Er moeten toch wel andere middelen zijn hiervoor", zegt een van de getroffen bestuurders die uiteindelijk meer dan een uur te laat kwam op het werk en voor alle zekerheid anoniem wou blijven.

De komende dagen zijn er nog meer acties te verwachten. 

Lees meer over