Politie Aarschot redt kitten

18 mei 2021 | 13u25 | Gepost door connyjuste@yahoo.com
kitten hector
Maandagavond vond de politie van Aarschot deze kleine kitten in het struikgewas. De kitten, die intussen tot Hector werd gedoopt, werd in Tremelo bij Ziggy’s Poezenparadijs in veiligheid gebracht. Politie-agente Karen mag zich meter van de schattige Hector noemen.

De kitten was heel alleen toen men haar vond. Melders verwittigden de politie dat ze iets hoorden piepen. Politie-agente Karen is ter plaatse gaan kijken en vond de kitten in het struikgewas. Er is nog verder gezocht of er een mamapoes of andere kittens in de buurt waren, maar er werd niet meteen iets gevonden.

"Dit kleintje moest alleszins in veiligheid gebracht worden en dat is gelukkig gebeurd", zo luidt het bij Ziggy's Poezenparadijs in Tremelo, waar de kitten werd binnengebracht. "Het team dierenwelzijn van de politie van Aarschot heeft de kleine Hector persoonlijk gisteravond laat bij ons afgeleverd."

Intussen werd hij naar opvangmama Sabine gebracht. 

Bij het Poezenparadijs hopen ze alvast dat ze de rest van de familie nog vinden. "Dit wijst nog eens op het belang van sterilisatie van katten", zo luidt het daar. "Wanneer men zwerfkatten opmerkt, is het altijd belangrijk om stad of gemeente te verwittigen, die dan het nodige kunnen doen." Daarnaast willen ze ook benadrukken dat zwerfkittens best niet aangeraakt worden als ze gevonden worden. "Meestal is hun moeder nog in de buurt", verduidelijken ze. "Als ze aangeraakt worden is de kans groot dat de mamapoes niet meer naar hen zal omkijken. Je kan wel eten vlakbij zetten." Zijn de kittens onrustig, nat en hebben ze etter aan de oogjes, dan moet er wel meteen met de poezenopvang contact worden opgenomen. 

Lees meer over