Liever niet alleen thuis naar de Rode Duivels kijken? Dit zijn de mogelijkheden in het Hageland

Geen EK op groot scherm in Hoegaarden
Zaterdag is het zover, dan spelen de Rode Duivels hun eerste EK match tegen Rusland.
Door de coronamaatregelen zullen we niet massaal samen kunnen troepen op grote markten om er met duizenden te brullen en te joelen wanneer de bal in het juiste doel gaat maar ook in het Hageland komen er een aantal alternatieven om toch voor onze spelers samen te kunnen supporteren, al zal dat er enigszins anders uitzien dan tijdens de voorbije kampioenschappen. We zetten de mogelijkheden voor u graag op een rijtje.

1.In Tienen geen reuzeschermen maar een alternatief bij de lokale horeca

In Tienen komen er geen grote schermen waarop 400 mensen samen het EK kunnen volgen maar je kan wel voor de Rode Duivels supporteren vanop een terras bij de lokale horeca.

De stad maakte met de deelnemende horecazaken afspraken hierover en zal zelf zorgen voor het plaatsen van extra schermen, dit van 12 juni tot 29 juni. Het stadsbestuur vraagt iedereen vooraf te reserveren bij hun favoriete café.

Het Theatercafe op het Sint-Joris plein gaat zelf een groot scherm van 7 vierkante meter plaatsen. Ze zullen de coronamaatregelen strikt volgen en de bezetting zal misschien iets kleiner zijn dan normaal. Reservaties zijn verplicht en kan per sms, telefoon of mail. Op hun Facebook-pagina vind je alle informatie terug.

Praktisch: Alle deelnemende zaken vindt je online via http://www.tienen.be/ek-voetbal.

2.Aarschot ziet het groots

Recent bouwde Aarschot haar Crystal Open Air, een multifunctionele- en polyvalente openlucht theatertent die gedurende de zomerweekends tot en met 12 september een platform biedt aan  uiteenlopende culturele- en evenementiële initiatieven zoals de wedstrijden van het EK op groot scherm.

Je kan gratis je ticket reserveren op http://www.gasthuis.be maar dat je snel moet zijn hoeft geen betoog. Voor de eerste match waren de 400 plaatsen al na een paar uur ingenomen.

De Gasthuisstraat wordt afgesloten voor alle verkeer zodat supporters er veilig naar de horecazaken kunnen gaan.

Praktisch: je vindt de tent op de site achter het station.

3.Voetbal kijken waar vroeger para’s rondliepen in Diest

Onder de noemer Diest Duivelt zet de stad, in samenwerking met Shoppen in Diest, op het Paradeplein van de Citadel een groot LED-scherm waarop je de matchen van de Rode Duivels kan volgen. Ook hier is plaats voor 400 supporters en zal je snel moeten zijn. Tickets reserveer je per bubbel en per tafel, goed voor 4 personen, betaal je 10 euro. Drankjes kan je er bestellen via de dorst-app die je online vindt op https://dorst.app/

Reserveren doe je online via de site https://diestduivelt.eventsquare.co/nl/8vnlu6ibsiyb.

Indien je geen ticket kan bemachtigen kan je ook bij een aantal horecazaken terecht die een tv installeren. Ook daar reserveer je vooraf een tafeltje.

4.Ook een groot scherm in Boutersem

Boutersem United en Club 91 hebben de handen in elkaar geslagen om de supporters ook in hun gemeente een fijne voetbalavond te bezorgen. Op de terreinen van Boutersem United komt een groot scherm te staan en ook hier kunnen 400 mensen komen kijken naar de match.

Ook hier staan er drank- en eetstanden.

In tegenstelling tot veel andere plaatsen moet je vooraf niet reserveren maar je zal tijdig aanwezig moeten zijn want vol is vol.

Praktisch: het scherm staat opgesteld op de terreinen van Boutersem United langs de Oude Baan 14/Z in deelgemeente Roosbeek.

5. In Begijnendijk zorgt het bestuur voor een groot scherm

In Begijnendijk organiseert het lokaal bestuur een heus event op de avonden dat de Rode Duivels aantreden. Een groot scherm wordt geplaatst aan het het sportcentrum De Tumkens in Betekom en ook hier is er plaats voor 400 man. De tafels dienen per bubbel (4 personen ) te worden gereserveerd via de website www.begijnendijk.be/ekvoetbal2021.

Net als in Diest betaal je 10 euro per tafel maar hier krijg je er voor die prijs ook 6 drankjetons bovenop.

Praktisch: De Tumkens vind je langs de Pastoor Pitetlaan 30 in Begijnendijk

Lees meer over