Leden van Aarschots dansgezelschap schitteren in videoclip Els De Schepper

Vzw Puur
Leden van de Aarschotse danscompagnie vzw Puur schitteren mee in de nieuwste videoclip voor de single Extase van Els De Scheppernummer. De Diestse choreograaf Christophe Degelin (37) – hij stond zelf onder andere op de planken van musicals als 14-18, Peter Pan, 40-45 en Daens - en zijn collega Manon De Boevere bedachten mee het TikTok-dansje dat ze in de clip opvoeren. “Het succes van Els haar single maakt dat de clip ook aan hoge snelheid draait. We worden er vaak over aangesproken en dat is leuk, het is meteen de kers op de taart in ons jubileumjaar want we bestaan 10 jaar”, glundert Degelin.

Na het behalen van zijn Masterdiploma Hedendaagse Dans in het buitenland keerde, de toen 23-jarige, Degelin terug naar ons land en stampte hij in Aarschot VZW Puur uit de grond: “Met veel enthousiasme zijn we klein begonnen. Na mijn terugkeer ben ik gestart met lesgeven in een klein zaaltje dat ik kon huren van de Aarschotse middelbare school Sancta Maria. De belangstelling was meteen groot voor mijn lessen moderne dans en hip-hop. Nog datzelfde jaar nam ik de beslissing om mijn eigen VZW Puur op te richten.”

Lees verder onder de foto.

Vzw Puur
TikTok-pasjes voor het refrein

Eerder al samengewerkt met De Schepper

Het dansgezelschap groeide de voorbije jaren uit tot een goed gestructureerde organisatie met 350 leden van verschillende leeftijdscategorieën. “Die zijn elke week trouw op post, tenminste voor zover dat door de coronamaatregelen de voorbije periode kon. We geven lessen modern jazz, tapdans, musical, klassiek ballet en Afrikaanse dans en organiseren heel wat zomer- en musicalkampen. In deze bijzondere tijden gaan de meesten door in eigen land maar enkele jaren geleden zijn we met 15 leden van de Junior Compagnie en Compagnie Puur naar India afgereisd, dat was voor iedereen een bijzondere ervaring”, vertelt Christophe die eerder al met De Schepper samenwerkte.

“Via een gemeenschappelijke vriend kreeg ik 14 jaar geleden de vraag om mee te werken aan haar theatertournee Supervrouw. Ik was toen backingvocalist en danser en werkte mee aan 120 voorstellingen doorheen Vlaanderen. Ik bedacht ook de choreografie voor Els De Schepper Roddelt, een voorstelling die ze speelde in de Antwerpse Lotto Arena. Daarna verloren we elkaar uit het oog maar recent belde ze me op om mee te doen aan haar nieuwe videoclip, natuurlijk zag ik dat zitten (lacht).”

Lees verder onder de foto. 

Vzw Puur

TikTok-dansje op niveau

Tijdens de brainstorm vroeg Els meteen om een TikTok-dansje te verzinnen voor het refrein van het nummer en dat zag de choreograaf wel zitten. “Samen met mijn collega Manon heb ik dan iets in elkaar gestoken wat alleen door de échte TikTok-fanaten nagedaan kan worden. Ik nodig iedereen uit om de clip eens goed te bekijken op televisie of online. Het is best een uitdaging om dit na te doen. “

Dat de leden van VZW Puur trots zijn op hun prestatie kan je wel raden, het is voor hen meteen ook een primeur. “Ik moet toegeven dat ik echt zenuwachtig was, maar eigenlijk was het super gezellig”, kijkt de 29-jarige Tessa Commers uit Rillaar op het avontuur terug en ook de 25 jarige Lieke Verlé uit Aarschot had het avontuur voor geen geld willen missen. “Het was een geweldige dag en vooral een unieke ervaring. Dat we dit in deze coronaperiode hebben mogen meemaken is gewoon wooow.”

Lees verder onder de foto. 

Vzw Puur
Doe het maar na.

Fier op de dansers

Christophe zelf is blij dat hij, na al die jaren, nog eens met De Schepper mocht samenwerken maar is vooral trots op zijn dansers. “Els is een echte vakmadam en een perfectioniste pur sang. Het was dan ook weer super om met haar samen te werken. Meedraaien in een professioneel milieu was voor iedereen spannend en een uitdaging, eentje die ze allemaal tot een goed einde hebben gebracht. Ik ben heel fier op mijn 12 dansers, net als Els die ons na afloop van de opnames nog uitvoerig is komen bedanken en feliciteren.”

De 10de verjaardag van VZW Puur zal ook de komende maanden nog gevierd worden, de geplande show kan voorlopig nog niet doorgaan.

Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven of, in de week van 13 tot 19 september, een proefles meempikken. Meer info over deze en andere activiteiten van VZW Puur vind je op www.vzwpuur.be”.

Het eindresultaat kan je onderstaand bekijken. 

Deze blok bevat inhoud waarvoor je marketing-cookies moet toestaan. Cookie-instellingen aanpassen

Lees meer over