Kinderen speelden meer dan 10.000 uren buiten en krijgen een Zomerspeeltuin van de stad Aarschot

Zomerspeeltuin Aarschot
De kinderen van Aarschot en haar deelgemeenten krijgen deze zomer een Zomerspeeltuin, met steun van Vlaanderen, omdat ze samen meer dan 10.000 uren buiten speelden tijdens de maand april. Recent nog werd in deelgemeente Gelrode een vernieuwde speeltuin geopend (cf foto).

In het voorjaar lanceerde de stad de campagne Aarschot Ravot. Van 1 maart tot 30 juni werkte JC De Klinker tips, acties en uitdagingen uit om kinderen aan te moedigen buiten te spelen

Mascottes Artuur en De Vlieg daagden alle kinderen van Aarschot en haar deelgemeenten uit om in april samen minstens 10.000 uren buiten te spelen. “Indien ze daarin zouden slagen, beloofden we een zomerspeeltuin in het centrum en aangezien ze meer dan 10.000 buitenspeeluren binnenhaalden, houden wij ons woord en komt er een speelcontainer in de Bonewijk”, zegt schepen van Jeugd Geert Schellens (Vooruit).

Ook na de zomer blijft speelcontainer in Aarschot

De speelcontainer is een speciale container die uit Duitsland komt. “Je kan de container helemaal monteren met allerlei leuke speelprikkels om te klimmen, glijden, verstoppen en veel meer.”

De speelcontainer zal trouwens ook na de zomer in Aarschot blijven. “Dan zal die dienst doen als pop-up speeltuin. Omdat  de kinderen van Aarschot/Ourodenberg de meeste buitenspeeluren verzamelden, zal de container eerst een tijdje opgesteld worden in Ourodenberg. Daarna wordt die op locaties gezet waar nog niet veel speelprikkels aanwezig zijn. Zo kunnen ook de kinderen uit die buurt volop buiten spelen”, legt burgemeester Gwendolyn Rutten (Open Vld) uit.

De Zomerspeeltuin opent op woensdag 30 juni. Politici en de kinderen knippen om 14 uur het lint door waarna iedereen er naar hartenlust kan spelen.

Op de speelkaart van JC De Klinker vind je alle speelplekken terug in Aarschot en de deelgemeenten. Deze zomer kan je ook zelf een speel- of skatestraat organiseren.

Lees meer over