Kapper neemt na 50 jaar afscheid van kapsalon: "Ik knip nog altijd super snel je haar, dat verleer je niet"

Roger Janssens op weg naar zijn pensioen
Roger Janssens uit Rillaar, sluit op 30 september zijn zaak. Dan heeft hij er 50 jaar op zitten. "Het is goed geweest, mijn kinderen willen dat ik nu van het leven ga genieten."

Hij knipt als de snelste  je haar, geen drie minuten heeft hij nodig. Op 30 september 2021 bergt Roger Janssens definitief zijn schaar op. Hij gaat dit keer wel helemaal met pensioen. Eerder wou hij al eens stopen, maar de goesting en de contact met de klanten deden hem toch kiezen om zijn kapperszaak deeltijd open te houden.

Maar in die 50 jaar heeft de man heel wat beleefd in zijn zaak. Zo ontmoette hij er zowel Jacques Vermeire en Mark Coucke er op zeer jonge leeftijd. De eerste als verkoper van schoenen, de andere als slijter van shampoos. Hij beleefde er bizarre momenten zoals een vrouw die plots moest bevallen, maar ook een klant die toch wel heel verrassend bleek.

"Eind jaren '70 kwam hier een man binnen met lang zwart haar en een donkere bril. Hij vroeg me heel beleefd om zijn haar heel kort te knippen en dat deed ik ook. Tijdens het avondjournaal zag ik de oproep naar de topcrimineel Freddy Horion en ik herkende de man dadelijk als mijn speciale klant van die dag. Ik heb dan maar mijn burgerplicht gedaan en de rijkswacht gecontacteerd om te melden dat de foto inmiddels achterhaald was en dat hij er nu bijliep met kort haar. De rijkswacht bevestigde me dat in de buurt van Aarschot zijn spoor was bijster geraakt. Hij zat dus hier", zegt Roger.

De man gaat nu van zijn leven genieten en zet vanaf 1 oktober zijn handelsruimte te huur. "Ik wil graag dat hier iets leuks komt. Dat is me meer waard dan daar een hoog overnamebod op te plaatsen. Een ondernemer moet de kans krijgen om zijn brood te verdienen. dat is belangrijker dan als eigenaar hoge huurprijzen te incasseren", zegt Roger.

Meer leuke verhalen over Roger en zijn kappersloopbaan kan je lezen in de volgende editie van Passe-partout Aarschot-Haacht.

Lees meer over