Jongeman in mekaar geslagen, is er een bende actief in Aarschot?

agressie aarschot

Is er in Aarschot een bende aan de slag die toevallige passanten bont en blauw slaat? De vraag dringt zich op nadat 2 inwoners van de stad, in de nacht van 2 op 3 oktober, de schrik van hun leven beleefden en afgetuigd werden zonder enige reden. De betrokkenen willen wel getuigen maar liever anoniem.

Twee inwoners van de stad Aarschot beleefden, in de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 oktober, rond kwart na 2, de schrik van hun leven. Ze kregen het aan de stok met een bende van tien man en moesten heel wat klappen verwerken, zo bewijzen de foto's van één van de slachtoffers. 

“We waren een kameraad gaan afzetten bij zijn thuis en daarna wilden we nog eentje gaan drinken in een café. Omdat het sluitingsuur dreigde, konden we niet meer binnen, dus gingen we maar naar onze auto. Die stond geparkeerd in een klein straatje, achter de Abricot. Daar aangekomen stonden er vier à vijf mannen naar ons te roepen. Ik lag opeens op de grond en werd geslagen en geschopt. Mijn schoonbroer kon ontsnappen en belde naar de politie. Toen kreeg de bende hem in het oog en werd hij omsingeld zo’n tien à vijftien man. Ik kon hem er tussen uit trekken, maar ik was heel blij toen ik de blauwe zwaailampen zag opduiken”, vertelt het slachtoffer, die liever zonder naam getuigt. 

Hij werd zondagavond ontslagen uit het ziekenhuis “Ik hou er wel een hersenschudding aan over, net als gekneusde ribben en een blauw bovenbeen, ik had veel geluk want het had veel erger kunnen kunnen zijn.”

Het slachtoffer woonde vroeger in Aarschot maar herkent zijn stad niet meer. “Vroeger was het niet zo erg in de stad. Er waren toen ook wel mannen die het uithingen, maar toen was het één op één. Nu was het tien tegen twee. Ik heb geen problemen met niemand en ik had die mensen nog nooit gezien. Ik ben wel serieus geschrokken.”

Het slachtoffer diende een klacht in tegen onbekenden. “Hopelijk worden de daders snel opgepakt.”

Doen ons best

De politie bevestigt de feiten en nemen de zaak heel serieus. “Wij waren binnen een minuut aanwezig op de plaats van het gebeuren en hebben daar ook een aantal mensen kunnen identificeren. Een effectieve bende werd er echter niet aangetroffen. Over de zaak zelf kunnen we nog niets vrijgeven. We zijn wel al een paar maanden in overleg met onze partners om de overlast te doen dalen. Ook Jeugdwerking was vragende partij voor dit extra overleg en de verschillende maatregelen om zo veiliger het herwonnen leven te kunnen vieren met hun kameraden. We hebben ook een samenwerking in het leven geroepen voor de zone Bekaf, Schaluin en Gasthuisstraat en zijn in regelmatig beraad, met zowel de bestuurlijke overheden als de plaatselijke handelaars en café-uitbaters. Het bestuur riep ook een alcoholverbod in het leven waardoor je na 21 uur geen sterke meer drank kan kopen in de nachtwinkels. Dit zal van kracht gaan na de gemeenteraad van 14  oktober. Er is in onze stad niet meer vandalisme of kwaadwilligheid dan in andere steden. Na de lockdown en corona wisten we dat het enigszins erger ging worden, maar hierop zijn we voorzien."