Grote Markt Aarschot bijna volgeboekt voor bezoek Sinterklaas

16 november 2021 | 11u27 | Gepost door redobra@telenet.be
Blijde intrede van Sinterklaas in Aarschot
Op zaterdag 20 november 2021 komt de Sint weer naar Aarschot. Om het voor de man en voor iedereen het wat veilig te houden wordt er met tijdssloten gewerkt. Wie nog een plaats wil zal zich moeten haasten.

Vorig jaar deed Sinterklaas een rondrit met de bus door Groot-Aarschot. Dit werd zo georganiseerd omdat het traditionele Sintfeest op de Grote Markt niet kon georganiseerd worden door corona. Dit jaar kan het (voorlopig) wel en zal de sint weer toekomen aan het station en te paard in stoet naar de Grote Markt trekken voor het grote verwelkomingsfeest. Hij brengt ook weer zijn Pieten mee die, net als vroeger, zorgen voor de ambiance. 

Gezondheidsmaatregelen

Om de veiligheid te garanderen werd er gekozen om met tijdssloten te werken dit jaar. Wie naar het Sintfeest wil komen kan gratis een plekje reserveren. Enkel te reserveren voor de kinderen, niet voor de begeleiders. Je kan kiezen in de tijdssloten 14u, 15u of 16u. Reserveer snel via deze link. De begeleiders moeten wel over een CST-attest beschikken.
Indien de veiligheidsraad op woensdag 17 november een beslissing zou nemen dat deze formule niet zou kunnen, wordt er overgeschakeld op plan B en wordt het terug een rondrit van de Sint door Groot-Aarschot.

Recordpoging

Het wordt een extra spannende Sintdag. Samen met alle kinderen van de Aarschotse scholen, wordt een poging gedaan naar het record van de grootste tekening. Kleur de Sinttekening in en breng die mee of bezorg ze aan je school. De tekeningen worden in de Stedelijke Sporthal netjes naast elkaar gelegd. Hopelijk doet iedereen mee en maken alle kinderen samen de grootste tekening van het land. Het uitbouwen van deze grootste tekening kan je op de Grote Markt, tijdens het feest van de Sint, ook volgen op groot scherm. “Help mee aan dit record en kleur zeker je tekening in en bezorg het in je school of breng het mee naar het Sintfeest op de Grote Markt, waar de Pieten je tekening graag in ontvangst zullen nemen.”, zegt Danny Jennes, voorzitter van de Fundays, organisator samen met de stad Aarschot van deze 'Blijde intrede'

Praktisch:

Datum: zaterdag 20 november 2021 – aankomst 13.12u station Aarschot – 14u: start Sintfeest op de Grote Markt

Lees meer over