Gevaarlijk kruispunt in Gelrode wordt aangepakt

Gevaarlijk kruispunt Gelrode
Het gevaarlijk kruispunt aan de Pastoor Dergentstraat en de Begijnendijksesteenweg komen er voorlopige veiligheidsmaatregelen. Dit in afwachting van de volledige herinrichting later samen met de hele gewestweg richting Rotselaar.

Het Agentschap Wegen en Verkeer start binnenkort met werken in Aarschot. “Aan de  kruispunten van de Leuvensesteenweg (N19) met de Pastoor Dergentstraat en de Begijnendijksesteenweg komen er veilige oversteekplaatsen voor de actieve weggebruikers”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open VLD). “De kruispunten worden overzichtelijker voor alle weggebruikers.” Volgens de huidige planning zullen de werken starten op 31 mei. Wegen en Verkeer neemt de nodige maatregelen zodat alle weggebruikers tijdens de werken nog alle kanten uit kunnen. De werken zullen beëindigd worden tegen de start van het zomers bouwverlof (half juli).

Middeneilanden
Er komen middeneilanden in het midden van de Leuvensesteenweg. Daardoor wordt de rijweg plaatselijk wat smaller. Door deze aanpassing aan het wegbeeld hebben aanrijdende automobilisten ook de neiging om te vertragen bij het naderen van de kruispunten. Het kruispunt wordt dus veiliger voor alle weggebruikers.

In twee keer oversteken
“Op de Leuvensesteenweg komen er dwars door de middeneilanden oversteekplaatsen voor de fietsers en voetgangers. Zij zullen dus in twee keer kunnen oversteken en de middeneilanden als rustpunt kunnen gebruiken”, duidt Lydia Peeters. “Ook op de Begijnendijksesteenweg en de Pastoor Dergentstraat komen er oversteekplaatsen.” 

Vorsenzang “geknipt” voor auto’s

Wegen en Verkeer heeft samen met de stad Aarschot en de gemeente Rotselaar beslist om de lokale straat Vorsenzang te “knippen” voor het gemotoriseerde verkeer. Na de herinrichting zal je met de auto Vorsenzang niet meer kunnen in- of uitrijden. Door deze ingreep wordt de verkeerssituatie op het kruispunt overzichtelijker. Mensen die Vorsenzang met de wagen willen bereiken, zullen dat in de toekomst nog altijd kunnen doen via de Wipstraat en de Begijnendijksesteenweg.
 
“Voor de verkeersveiligheid in onze stad is dit een belangrijke stap voorwaarts,” vult burgemeester Gwendolyn Rutten (Open VLD) aan. “De kruising Leuvensesteenweg - Pastoor Dergentstraat/Begijnendijksesteenweg is dan ook echt een gevaarlijk punt. Het blijft uitkijken naar de definitieve heraanleg van de Leuvensesteenweg, maar in tussentijd verbeteren we samen met de minister de verkeersveiligheid aanzienlijk.”

Lees meer over