Geslaagde tweede editie Sint on Tour in Aarschot - begeleidende agenten steken onderweg inbreker in de 'zak'

Deze blok bevat inhoud waarvoor je marketing-cookies moet toestaan. Cookie-instellingen aanpassen

Noodgedwongen door de hoge besmettingscijfers werd in Aarschot in laatste instantie beslist om terug een rondrit met de bus te organiseren voor het bezoek van de Sint. Maar daar was men in Aarschot duidelijk tevreden mee want er stond massaal veel volk langsheen het traject van de Sint.

Oorspronkelijk werd voorzien dat het Sinterklaasfeest van de vzw Fundays en de stad Aarschot terug zoals vroeger op de Grote Markt zou georganiseerd worden. Hiertoe werden extra veiligheidsmaatregelen getroffen zoals het werken met tijdssloten en de verplichting van een covid safe attest voor de begeleiders van de kinderen.

Maar door de hoge besmettingscijfers besliste burgemeester Gwendolyn Rutten in laatste instantie tot omschakeling naar een rondrit met de bus. De vzw Fundays had dit zien aankomen en de bus stond in optie en werd dan ook dadelijk bevestigd. “We keken uit naar een Sinterklaasfeest zoals vroeger en vreesden wat voor minder draagvlak voor een rondrit met de bus. Maar het is onderweg snel duidelijk geworden dat het nu ook een groot feest was met massaal veel belangstelling en vele blije gezichten bij jong en oud. We hebben nu eigenlijk nog veel meer kinderen en andere mensen kunnen bereiken en dat ons veel plezier”, zegt Danny Jennes, voorzitter van de vzw Fundays. (lees verder na de foto)

Sintbezoek Aarschot 2021
De sint en zijn Pieten stapten ook regelmatig even van de bus

Rondrit in omgekeerde richting


De rondrit van de Sint werd dit keer in omgekeerde richting gedaan. Waar er vorige jaar in Gelrode werd gestart ging de tour van de Sint met zijn 11 Pieten nu op de dubbeldekkerbus van start in Rillaar. De verwelkoming door de burgemeester werd georganiseerd onder de toren van de Sint-Niklaaskerk, een zeer toepasselijke plaats voor deze heilige man. (lees verder na de foto)

Sint op bezoek in Aarschot

Sint zijn is full-time job

Van 9 uur in de ochtend tot maar liefst 17.15 uur toerde de bus door Groot-Aarschot. Op die vele uren konden de Sint en zijn pieten ook duizenden mensen toewuiven. De ongerustheid over een mogelijks minder draagvlak voor een rondrit was dus onnodig. Na deze volle dag rondtoeren waren de Sint en zijn pieten en de organisatoren moe maar zeer tevreden.

Toch eentje onderweg in de 'zak'

Net voordat de laatste kilometers werden afgelegd, verlieten de twee begeleidende agenten op motor de stoet. Ze keerden al snel terug. Aan het einde van de rit vertelden ze dat ze opgeroepen werden om in Wezemaal een inbreker op te makken, wat hen ook is gelukt. Die zal alvast zijn schoentje niet moeten zetten dit jaar.

Lees meer over