Geen wereldtitel voor Rillaarse bodypaintster Niki: "Toch ben ik best tevreden over mijn prestatie"

Bodypaint
Bodypaintster Niki Derkinderen (40) uit de Aarschotse deelgemeente Rillaar werd 50ste op het wereldkampioenschap dat vorige week coronaproof doorging. Elke artiest beschilderde zijn model thuis of op één van de hotspots die overal werden ingericht. "Ik ben zeker niet ontgoocheld. Ik ben nog niet zo heel lang bezig en ik nam mijn penselen het voorbije anderhalf jaar zo goed als niet in de handen door de coronacrisis"

Donderdag streden wereldwijd artiesten voor de wereldtitel bodypainten, zowel in de categorie professionals als amateurs. Niki deed in die laatste voor het eerst mee als volwaardige artieste, nadat ze eerder al deelnam als assistente voor iemand anders. 

Door de coronamaatregelen was deze editie anders. "Normaal is het een internationaal treffen, dit jaar werkte iedereen op een hotspot of thuis, ik koos voor het laatste. We moesten de jury foto's bezorgen en op basis daarvan oordeelden zij dan."

Aangezien die jury best veel foto's moest bekijken, vorig jaar waren er dat zo'n 10.000, duurde het even vooraleer de uitslag bekend was. "Zaterdag lieten ze al weten dat het niveau van de painters dit jaar super hoog lag en dat de eerste 20 volgend jaar moeten mee doen aan in de categorie professionals, dat zijn nu eenmaal de regels want wanneer je te goed wordt voor de amateurscategorie moet je doorschuiven. Dat bericht maakte het alleen maar spannender."

Lees verder onder de foto. 

Bodypaint - credits: Nik Vanderheyden
Het eindresultaat mocht er zeker zijn, ook al was het niet voldoende voor de wereldtitel bij de amateurs. Foto: Nik Vanderheyden

Zondag viel dan het verdict en voor Niki bleek dat een 50ste plaats op 96 deelnemers. "Technisch kreeg ik een 15, voor het idee 19 en de compositie was voor de jury een 14 waard. Samen is dat een totaal van 48. Er namen dit jaar ook 6 Zuid-Koreanen aan het kampioenschap deel, die zijn normaal niet aanwezig op het live-kampioenschap, en 6 van hen eindigden in de top tien."

Toch deed Niki het niet slecht, alleen Karoline T'Kindt deed het als Belgische beter.  "Ik ben zeker niet ontgoocheld. Ik ben pas in 2019 beginnen painten en het voorbije anderhalf jaar nam ik amper of geen penseel vast. Mijn lerares zei me ook dat ik groot had gewerkt en dat was iets wat ik eerder nog niet zo goed deed. Alleen waren de kleuren blijkbaar wat vlak waardoor het geheel niet levendig genoeg was. Al bij al deed ik het niet slecht, volgende keer doen we nog beter en indien het Belgisch Kampioenschap in het najaar doorgaat ben ik ook daar van de partij."

Lees verder onder de foto. 

Bodypaint
Niki is zeker niet ontgoocheld en doet volgende keer weer mee.

Wij gingen afgelopen donderdag bij Niki langs toen ze met haar model Joke aan de slag was. Dat verslag kan u hier lezen. 

We willen u het resultaat niet weerhouden waarmee de Oost-Vlaamse Karoline 14de werd, de foto staat onderstaand. 

Karoline Bodypaint

Lees meer over