Geen open deur, wel open prikdagen in vaccinatiecentra van Diest en Aarschot: "Nog zoveel mogelijk vaccins zetten"

Den Amer
Geen open deur dagen, maar wel open prik dagen, dat is wat de vaccinatiecentra in Diest en Aarschot volgende week organiseren. Mensen die hun prik nog niet kregen , kunnen er dan alsnog terecht om het eenmalig Johnson & Johnson vaccin te krijgen. Op die manier willen de initiatiefnemers nog zoveel mogelijk mensen vaccineren.

De open prikdagen zijn bedoeld voor alle 18-plussers van de Eerstelijnszone Demerland en Halen. Het gaat om een vaccinatie met het Johnson en Johnson vaccin zodat 1 prik volstaat.

In het vaccinatiecentrum Den Amer in Diest kan je terecht op dinsdag 31 augustus, van 14 tot 19 uur, in de Stadsfeestzaal in Aarschot op vrijdag 3 september, van 8.30 uur tot 16 uur.

Je hebt geen afspraak nodig, je moet wel je identiteitskaart meebrengen, en kan zomaar binnenwandelen. Op die manier hopen de verantwoordelijken toch nog heel wat mensen te kunnen vaccineren. 

In tegenstelling tot de eerdere regeling zijn nu alle 18-plussers uit Aarschot, Begijnendijk, Bekkevoort, Diest, Scherpenheuvel-Zichem, Tielt- Winge en Halen in beide vaccinatiecentra welkom.

Nu de 12- tot 18-jarigen hun prik krijgen, komt het einde van de vaccinatiecampagne langzaam in zicht. Het centrum in Diest sluit alvast de deuren na 15 september, daarna staan er weer culturele evenementen op de agenda. “We blijven echter voor iedereen naar een oplossing zoeken. De inwoners van Bekkevoort, Diest, Halen en Scherpenheuvel-Zichem kunnen, na 15 september, nog terecht in het vaccinatiecentrum in de Stadsfeestzaal in Aarschot. Ook de medewerkers van het callcenter blijven, na 15 september, met alle plezier  mensen zo goed mogelijk verder helpen via het telefoonnummer 013/39.19.19.

Lees meer over