Fietsschool Aarschot zoekt vrijwilligers

Leren fietsen voor volwassenen in Aarschot
Wie wil er zich mee inzetten om volwassenen die nog nooit met de fiets reden hen hierbij te helpen?

OCMW Aarschot organiseert samen met vzw Mobiel 21 fietslessen voor volwassenen die nooit leerden fietsen. Mobiel 21 is vooral actief in Leuven, maar wil nu ook in Aarschot actiever worden door een lokale fietsschool op te richten. Heb jij een hart voor fietsen en voor mensen? Word vrijwilliger!

Mobiel 21

De dienst diversiteit van Stad Leuven en Mobiel 21 startten bijna tien jaar geleden het project Fietsschool Leuven. Ondertussen hielp Mobiel 21 verschillende gemeenten om lokale fietsinitiatieven op te starten. Sommige gemeenten werken met lokale lesgevers, anderen werken met lesgevers van Mobiel 21, bijgestaan door lokale vrijwilligers.

De fiets is een bijzonder laagdrempelige oplossing voor het probleem van vervoersarmoede. Met de fiets geraak je – vlotter dan met de bus of te voet – op het werk, op school of op vrijetijdsactiviteiten. Een fietser zijn participatie in de samenleving verhoogt, simpelweg omdat hij zich makkelijker en zelfstandig kan verplaatsen. Vervoersarmoede of 'er niet geraken' is een probleem. Dat probleem wil men met Mobiel 21 aanpakken en de lokale fietsscholen kunnen daar een goede hefboom voor zijn. 

Vertel het voort!

Fietsschool Aarschot gaat werken aan de bekendheid van de fietsschool bij een breder publiek. Veel mensen weten niet dat fietsen voor een groot aantal mensen totaal geen evidentie is. Niet iedereen leert het van kleins af aan. Daarom willen ze van Fietsschool Aarschot een vast begrip maken in onze stad. Wil jij leren fietsen of wil jij andere mensen leren fietsen? Kom dan zeker langs!

Word vrijwilliger

De ervaring leert dat maatwerk een positieve impact heeft op het leerproces. Werken met vrijwilligers maakt maatwerk mogelijk. Daarom willen ze hier ook een groep opbouwen van vrijwilligers die een gemeenschap rond de fietsschool vormen en die ook na de fietslessen verder oefenen op straat. Ondertussen worden er vriendschappen opgebouwd en kan wie dat wil zijn Nederlands oefenen. Een win-winsituatie.

Het team van de fietsschool bestaat uit vaste instructeurs en lokale vrijwilligers. Dus gaat men ook in Aarschot graag op zoek naar lokale vrijwilligers, die de lessen ondersteunen en echte ambassadeurs zijn voor dit lokale fietsschoolinitiatief. Hieronder kan je een flyer downloaden met meer informatie.

Meer informatie

Surf naar www.defietsschool.be voor meer informatie. Heb je vragen? Of ben jij een volwassene die graag wil leren fietsen? Je kan contact opnemen met Hannelore Depypere via hannelore.depypere@mobiel21.be.

Lees meer over