Festivalorganisator Kurt De Bont schrijft open brief: "Maatregelen zijn niet voor iedereen gelijk""

5 mei 2021 | 09u47 | Gepost door redobra@telenet.be
Kurt De Bont
Festivalorganisator en tourmanager Kurt De Bont klaagt de wijze van ondersteuning in de culturele sector, in vergelijking met die van de horeca, aan in een open brief. "Eentje waar ik , jammer genoeg alweer, discriminatie bij de ondersteuningsmaatregelen moet aankaarten."

"Eerst en vooral wil ik zeker vermelden dat ik zeer blij ben dat we, omwille van verplichte/gedwongen sluiting, ondersteuning van zowel Vlaanderen als federaal kunnen aanvragen. Dit heeft me financieel doorheen deze moeilijke periode geloodst. Dankjewel hiervoor", steekt De Bont van wal.

"Maar ik merkte al eerder op dat de federale ondersteuning niet voor iedereen, volgens dezelfde voorwaarden, gelden, wat dus discriminatie is en volgens mij dus niet grondwettelijk juridisch correct. Dit werd al meermaals aangekaart en besproken in de desbetreffende parlementen en kabinetten. Voorlopig zonder resultaat, helaas.

Maar blijkbaar zit die discriminatie in de corona-ondersteuning van getroffen sectoren niet enkel federaal. Gisterenavond heb ik vernomen, in een webinar van Business Angels Netwerk Vlaanderen waar minister Hilde Crevits en enkele collega's van Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO dus) aan het woord kwamen, dat voor de 2 komende ondersteuningsmaatregelen, zijnde Beschermingsmechanisme 8 (mei) en 9 (juni), bij de HoReca de omzetten van de terrassen niet meetellen om het omzetverlies aan te tonen. Voor onze sector gelden zo geen gelijkaardige regels terwijl wij ook niet op volle kracht events mogen organiseren. Dit is alweer een kaakslag voor onze en andere sectoren."

Lees meer over