Familie Jos Pelgrims haalt mooie herinneringen op

Jos en Nele Pelgrims in Aarschot
Met het trieste vooruitzicht op het definitief afscheid nemen van vader, grootvader, nonkel en andere familieband van Jos Pelgrims worden alvast mooie herinneringen opgehaald.

Met het spijtige vooruitzicht om op donderdag 16 september 2021 definitief afscheid te nemen, halen heel wat familieleden en vrienden de herinneringen op over Jos Pelgrims en zijn betekenis voor zijn geliefde familie, vriendenkring en zeker ook zijn geliefde stad Aarschot.

De familie denkt aan de man terug als een notabel man, hij was immers advocaat, maar ook een heel menselijk man. Hij was oprecht geïnteresseerd in de mensen . "Mijn grootvader had heel veel respect voor de mensen, was er heel erg in geïnteresseerd en had geweldige bewondering voor de dingen die zij deden die hij zelf niet kon uitvoeren. Hij heeft zijn hele leven hard gewerkt, maar dat deed hij ook met volle goesting, want dat was belangrijk voor hem. Dat hij zoveel titels draagt komt ook daardoor", zegt kleindochter Nele Pelgrims.

Zoon Herman Pelgrims, die vaders werk verder zetten op cultureel vlak, waar Jos heel veel heeft gerealiseerd op onderwijs- en ondernemersthema's, is er zwaar het hart van in. Zijn vader was zijn voorbeeld, met als de rode draad het zich inzetten voor de stad.

"Zijn echtgenote, mijn grootmoeder, was zijn muze en toeverlaat. Na haar overlijden zagen we dat hij duidelijk iets miste in zijn leven en dat hij stilaan achteruit ging. Ze waren immers een duo dat elkaar mooi aanvulden. Het is erg dat hij er niet meer is, maar ik en mijn familie sterken ons in het feit dat hij een mooi leven heeft gehad, met de familie maar ook met zijn geliefde stad Aarschot", besluit Nele.

In de volgende editie van Passe-partout Aarschot-Haacht kan je het volledige gesprek lezen van kleindochter Nele Pelgrims over haar grootvader.

Lees ook de melding van het overlijden van Jos op https://www.hagelandactueel.be/nieuws/aarschot/aarschot-verliest-icoon-jos-pelgrims

Lees meer over