Extra large editie van het 'Weekend van de Allerkleinsten'

30 september 2021 | 12u25 | Gepost door redobra@telenet.be
Kindertheater
Op 9 en 10 oktober verwelkomt CC Het Gasthuis, in samenwerking met het Huis van het Kind en de Gezinsbond, de allerkleinsten om hun allereerste theaterervaring op te doen. Deze editie wordt een extra large weekend, want naast het cultuurcentrum zijn er ook activiteiten in de bibliotheek en het museum. Kinderen van 0 tot 5 jaar, en hun ouders, kunnen er naar fantasierijke voorstellingen gaan kijken en deelnemen aan speelse activiteiten.

Er staan heel wat verschillende evenementen op stapel om de kleinsten kennis te laten maken met cultuur, wij zetten ze voor u graag op een rijtje. 

Voorstelling 'BB' van Wonderland Collectief op zaterdag om 15u in de theaterzaal.
In het babyconcert BB dompelen twee dansers en twee muzikanten baby’s onder in een magische wereld van dans en muziek. De zachte klanken van de musici en de soms clowneske bewegingen van de dansers vormen een wereld op zich. Ook reageren ze met verrassende improvisaties op de bewegingen en geluiden van de baby’s. Zo ontstaat een ontroerende dialoog, een warm avontuur voor de baby’s en hun ouders. BB is specifiek gericht op de allerjongsten van 0,5 jaar tot anderhalf jaar.

‘De Slapende Berg’ bekijken, voelen en beleven op zaterdag en zondag in de Gasthuiskapel.
De installatie is een reusachtige hybride vorm die lijkt op een grote behaarde steen of een slapend monster. Voor je de slapende berg gaat verkennen, krijg je aan de hand van een kamishibai het verhaal van het hart van de slapende berg dat heel zacht klopt… Daarna is het tijd om zelf op een tactiele, visuele en motorische ontdekkingstocht te gaan.

Het Pieterpeuterpad op zaterdag en zondag in de cafetaria van Het Gasthuis.
Het pad bestaat uit verschillende elementen waarmee kinderen hun eigen weg kunnen leggen en lopen. De materialen waarmee het pad bekleed is, zijn aaibaar en kleurrijk.

In de voorstelling “pret a porter” maken de artiesten een wondere wereld, geïnspireerd op babyboekjes, kartonboekjes, prentenboeken en fotoboeken in de Gasthuisschuur, bib en museum. De ene denkt bijvoorbeeld aan een uitplooibaar fotoalbum. De andere ontwikkelde textielboeken waarin je vooral je verhaal kan voelen. Het is een mix van spannend visueel theater en zelf de babyboekjes ontdekken.

Interactieve voorstelling ‘ImpulZ’ op zondag.
De maffe creatie waar alles kan, maar niets moet is in de Theaterzaal te vinden. Een unieke ervaring in het hier en nu, want het zal nooit meer hetzelfde zijn. De instrumenten die bestuurd worden vanop afstand maken enkel muziek als jij op de knop duwt. Ook de danser beweegt alleen wanneer jij op die knop duwt. Maar wat gebeurt er als er niemand duwt?

Andere activiteiten
Naast het theater zijn er ook nog talrijke workshops en een tweedehandsbeurs; Het belooft in ieder geval een spectaculair weekend te worden waar ruimte is voor de allerkleinsten om te ontdekken, te dromen en te fantaseren.

Meer info en tickets op: www.hetgasthuis.be

Lees meer over