Dwars door het Hageland met toprenners

27 mei 2021 | 08u14 | Gepost door redobra@telenet.be
Dwars door het Hageland
Op zaterdag 5 juni 2021 wordt de 'Dwars door het Hageland' gereden. Een steeds populairder wordende koers en dat vertaalt zich ook in het present tekenen van toprenners en rechtstreekse uitzending op Sporza.

De 'Dwars door het Hageland' is de jongste wedstrijd van de Bingoal Cycling Cup, maar is volop bezig uit te groeien tot het kroonjuweel van het regelmatigheidscriterium. De regio en het unieke karakter van de wedstrijd vormen een ijzersterke tandem die garant staat voor spektakel.

Een koers door het Hageland dat betekent ook een parcours met holle wegen, bospaden en grindwegen. Maar ook een historisch kader met aandacht voor kastelen, monumenten en ander cultureel erfgoed. De renner die tussen startplaats Aarschot en aankomstplaats Diest de koers tot een goed einde brengt, mag zich absoluut een man of vrouw voor het klassieke werk noemen. De koers wordt dit jaar ook voor dames ingericht.  Het wordt voor de heren en de dames een knappe aaneenschakeling van hellingen, kasseien en onverharde stroken, met een unieke finale.

De koers start op de parking Demervallei in Aarschot om 10.45u voor de dames en om 13u voor de heren. De dames worden aan de finish op de Citadel in Diest om 14u verwacht, de heren om 17u. Ze leggen 180 km af in deze 17de editie.

Er zijn nog steeds beperkingen in het kader van corona wat betreft de aanwezigheid bij start en aankomst. Maar iedereen kan dit spektakel live volgen op tv en radio dankzij Sporza. Wie wordt de opvolger van Jons Ryckaert, de winnaar van de editie 2020? 

Lees meer over