Drie klassen en twee leerkrachten SJCA Bekaf naar huis gestuurd door corona

16 november 2021 | 15u33 | Gepost door redobra@telenet.be
SJCA Bekaf

Op dinsdag 16 november moest er bij de eerste graad van het Sint-Jozefscollege van Bekaf ingegrepen worden wegens hoog risico contact. Drie klassen en twee leerkrachten werden naar huis gestuurd.

Het Sint-Jozefscollege in Aarschot kreeg op dinsdag 16 november te maken met het stevig opkomende virus. De leerlingen van drie klassen en twee leerkrachten werden naar huis gestuurd wegens hoog risico contact. Hen wacht een test om te kijken of ze besmet zijn. 

"Wie onder hen negatief test en reeds volledig gevaccineerd is, kan donderdag terug naar school komen", zegt directeur Bart Deroeck. "Wie negatief test maar nog niet volledig gevaccineerd is moet in quarantaine tot volgende week. Het is jammer, maar het gaat eigenlijk om 5 besmettingen. Op meer dan 500 leerlingen is dat niet echt een hoog cijfer."

De school heeft de betrokken ouders en de leerlingen die naar huis moesten inmiddels al gecontacteerd met de vraag hoe het met hen gaat. De school verwacht dat ze betrokken blijven bij de lessen. Daarom zal de vakleraar vanaf morgen de lessen organiseren in Teams en hierbij de nodige hulp bieden.

De school vraagt de betrokken leerlingen ook om dadelijk te melden indien er iemand onder hen zou ziek worden.

Lees meer over